Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pēc spīdoši aizvadītās spēles otrdien izteicās, ka komandā viņš nav starp kandidātiem uz pēcspēles metienu izdarīšanu un nejūtas nekādas "bullīšu" speciālists.

Jau ziņots, ka Girgensons otrdien guva vārtus un realizēja izšķirošo pēcspēles metienu, atnesot "Sabres" uzvaru 2:1 pār Otavas "Senators". Latviešu uzbrucējs, kurš pirmo reizi NHL karjerā izpildīja "bullīti", tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni.

"Komandā ir daudz "bullīšu" meistaru. Domāju, ka es esmu viens no pēdējiem šajā sarakstā. Nekad neesmu bijis pēcspēles metienu meistars, tāpēc patīkami, ka izdevās un guvu uzvaru nesošos vārtus," žurnālistiem klāstīja Girgensons.

Girgensons pirmos vārtus guva otrajā periodā, kad kreisajā malā pacīnījās par ripu. Latviešu uzbrucējam šajā cīņā sanāca metiens pa vārtiem, ripa trāpīja pa pretinieku vārtsargu Robinu Lēneru, no kura ripa ielidoja vārtos.

"Patīkami redzēt, kad viņa darba spējas tiek atalgotas. Iepriekšējā mačā viņš guva lieliskus vārtus, tagad viņa spēja pacīnīties tika atalgota ar šādiem vārtiem. Tas ir tas, kas mums nepieciešams," par latviešu uzbrucēju atzinīgi teica komandas biedrs Kristians Erhofs.

"Izskatās, ka viņš beidzot apradis ar spēlēšanu šajā līgā. Ar katru spēli viņš jūtas arvien komfortablāk. Spēlē lieliski. Viņa gūtie vārti mums ļoti daudz deva un pēc tam vēl viņš lieliski realizēja "bullīti". Cilvēki domā, ka Girgensonam nav veiklas rokas, taču "bullītis" bija lielisks," latviešu uzbrucēju slavēja "Sabres" uzbrucējs Talers Eniss.

Otrā perioda izskaņā "Sabres" guva vēl vienus vārtus, kad atkal neveikli nospēlēja Lēners. Tiesneši vārtu guvumu nolēma neskaitīt, jo bija jau aizturētais sods un, pēc soģu domām, "Sabres" bija ieguvuši ripas kontroli, kad ripa ielidoja pretinieku vārtos.

"Iespējams, tas bija izšķirošais mirklis spēlē. Bija diezgan sāpīgi, kad tiesneši atcēla vārtu guvumu. Var teikt, ka puišiem tas bija liels trieciens. Taču viņi saņēmās, aizmirsa par to notikumu un turpināja spēlēt. Šī ir ļoti emocionāla uzvara mums," uzsvēra "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!