Foto: LETA
Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā, kas 10. maijā sāksies Slovākijā, nepalīdzēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Kā atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, tad pārrunas ar Girgensonu norisinājušās jau vairākkārt. Tomēr Girgensonam šosezon beidzas līgums ar "Sabres" un spēlētājs nolēmis nepiedalīties šī gada čempionātā.

"Zemgus savu nākotni vēlas arī turpmāk saistīt ar NHL," sacīja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. "Ļoti ceram, ka Girgensons vasarā pagarinās līgumu ar "Sabres" un turpinās nest Latvijas vārdu hokeja pasaulē. LHF novēl veiksmi Girgensonam un cer, ka viņš nākamgad pārstāvēs Latvijas izlasi pasaules čempionātā."

Savas karjeras laikā Girgensons piedalījies četros pasaules čempionātos, kur 25 spēlēs izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Girgensons nepalīdzēja Latvijas izlasei 2018. gada pasaules čempionātā, jo viņam bija veikta sejas operācija.

Uzbrucējam iepriekšējā sezona bija nesekmīgākā NHL karjerā, jo 72 spēlēs viņš guva tikai piecus vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles.

Jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas izlases rindās šajā hokeja pavasarī nebūs Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Mārtiņš Karsums un Ivars Punnenovs. Pagaidām nav zināms, kad valstsvienībai pievienosies potenciālais pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš atrodas Ziemeļamerikā kopā ar NHL klubu Kolumbusas "Blue Jackets".

Latvijas izlase šonedēļ sāka gatavošanos pasaules čempionātam, bet nākamajā nedēļā aizvadīs pirmos pārbaudes mačus pret Franciju.

Pasaules čempionāts sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!