Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēles balsojumā latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons saglabājis līderpozīciju, joprojām apsteidzot pasaules pazīstamākos spēlētājus.

Girgensons NHL Zvaigžņu spēles balsojuma pirmajā pozīcijā atrodas kopš 30.novembra, un pagājušajā nedēļā publiskotajos rezultātos viņš tuvāko sekotāju apsteidza par 159 000 balsu. Latviešu hokejista līdzjutēji turpina viņu atbalstīt, un viņš joprojām ir pirmajā vietā.

Vairāku Ziemeļamerikas mediju hokeja eksperti turpina paust izbrīnu par Girgensona panākumiem balsojumā, tomēr viņi neslēpj arī prieku par to, jo latvietis laukumā strādā "neatlaidīgi un baudāmi."

Girgensons šosezon NHL aizvadījis 27 spēles, kurās guvis astoņus vārtus, izdarījis sešas rezultatīvas piespēles un iekrājis lietderības koeficentu "+3". Viņš Bufalo "Sabres" komandā ir starp līderiem šajos statistikas rādītājos.

Otrajā pozīcijā NHL Zvaigžņu spēles balsojumā ir Patriks Keins no Čikāgas "Blackhawks", bet trešajā un ceturtajā pozīcijā ir citi Čikāgas komandas spēlētāji Džonatans Tēvzs un Dankans Kīts. Nākamajās pozīcijās ir Pernels Karls Subans (Monreālas "Canadiens"), Sidnijs Krosbijs (Pitsburgas "Penguins"), Korijs Krofords ("Blackhawks") un Kerijs Praiss ("Canadiens").

Balsojums notiks līdz 1.janvārim. Dienas laikā no vienas IP adreses var balsot desmit reizes, taču pirms tam ir jāpiereģistrējas NHL mājaslapā.Zvaigžņu spēle notiks 25.janvārī Kolumbusā. Balsojums risinās šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!