Foto: AFP/Scanpix

Talantīgais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien noslēdzis trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Bufalo "Sabres".

Tas nozīmē, ka viņš nākamajā sezonā nedosies uz Nacionālo koledžu sporta asociāciju (NCAA), kur bija plānojis spēlēt un studēt Vermontas universitātē, bet cīnīsies par vietu "Sabres" sastāvā.

Girgensons "Sabres" komandu par savu lietderību pārliecinājis pašlaik notiekošajā jauno talantu treniņnometnē, kur, pēc daudzu apskatnieku domām, rāda vispārliecinošāko sniegumu.

Kā ziņots, Jāņu laikā "Sabres" Girgensonu draftēja pirmajā kārtā ar 14.numuru, tomēr uzreiz nepiedāvāja viņam jaunu līgumu, ko saņēma krievs Mihails Grigorenko, kurš draftā tika izvēlēts ar 12.numuru.

Girgensons kļuvis par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā. Līdz šim visaugstāk 1991.gadā tika izvēlēts Sandis Ozoliņš, kuru otrajā kārtā ar kopējo 30.numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks" komanda.

Tāpat šī gada drafta otrajā kārtā ar 52.numuru Pitsburgas "Penguins" komanda izvēlējās Teodoru Bļugeru, kurš tagad ir trešais visu laiku visaugstāk draftētais latviešu hokejists.

Pēdējā reize, kad viena NHL drafta laikā tika izvēlēti divi Latvijas hokejisti, bija 2006.gadā, kad pie klubiem tika Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!