Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien, 16. novembrī, izdarīja rezultatīvu piespēli un palīdzēja Bufalo "Sabres" izcīnīt uzvaru pār Teodora Bļugera pārstāvēto vienību Pitsburgas "Penguins", bet Sanhosē "Sharks" uzvarā savu roku pielika Rūdolfs Balcers, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Girgensons asistēja uzvaras vārtu gūšanā, bet "Sabres" pieveica "Penguins" ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1).

Otrā perioda 28. sekundē Kolins Millers izvirzīja "Sabres" vadībā, bet devītajā minūtē Girgensons palīdzēja Kailam Okpozo gūt uzvaras vārtus. Girgensons uzvarēja duelī aiz vārtiem, nosargāja ripu un izslidoja līdz iemetiena aplim, tad izdarīja piespēli uz vārtu priekšu, kur Okpozo ripu raidīja vārtos.

Pēdējās trešdaļas sestajā minūtē Džeiks Gencels vienus vārtus atguva, bet "Sabres" spēja nosargāt uzvaru.

Girgensons šajā sezonā 15 spēlēs izcēlies ar trīs gūtajiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Otrdienas spēlē viņš laukumā bija 17:53 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi bloķēja pretinieku metienu, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja piecus no astoņiem iemetieniem, bet spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu "+1".

Bļugers šoreiz laukumā bija 14:37 minūtes, divreiz meta pa "Sabres" vārtiem, trīs reizes pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja septiņos no 11 iemetieniem, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Balcers otrdienas spēlē asistēja "Sharks" pēdējo divu vārtu gūšanā, bet Sanhosē vienība ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pieveica Minesotas "Wild".

Pirmajā periodā Mario Ferraro un Timo Meiers panāca 2:0 "haizivju" labā. Otrā perioda piektajā minūtē Džoels Ēriksons vienus vārtus atguva, bet pēc četrām minūtēm Balcers un Džeikobs Midltons palīdzēja Ērikam Karlsonam panākt 3:1. Pēdējās trešdaļas vidū Balcers tika pie otrā punkta spēlē, palīdzot Tomašam Hertlam gūt savus septītos vārtus sezonā.

Balcers visā mačā laukumā bija 14:51 minūti, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieka metienu, bet viņa lietderības koeficients bija "+1".

Balcers šajā sezonā 15 spēlēs guvis divus vārtus un izcēlies ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!