Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ir Zvaigžņu spēles balsojuma līderis, un viņš latviešu hokeja fanus nosauca par trakiem pozitīvā nozīmē.

NHL Zvaigžņu spēles balsojumā Girgensons aizvadīto nedēļu starprezultātu apkopošanas brīdī bija saņēmis 803 805 balsis, kas dod pārliecinošu līderpozīciju starp visiem līgas spēlētājiem.

"Tas ir traki. Latvijā ir traki hokeja fani, tā vienmēr ir bijis. Taču tas ir jautri, smieklīgi un jocīgi, manī ir dalītas emocijas," sacīja Girgensons, kuram NHL televīzijas žurnālists pēc tam uzdeva jautājumu, vai viņš jau ir gatavs doties uz Kolumbusu, kur notiks Zvaigžņu spēle. "Nē, par to neesmu domājis. Dzīvoju dienu pēc dienas un uz to šobrīd nefokusējos."

"Latvijā jebkurš labs sportists ir zvaigznes statusā. Viņi nes Latvijas vārdu pasaulē, un līdzjutēji ar to lepojas," skaidroja Girgensons.

"Sabres" pēc neveiksmīgā sezonas sākuma aizvadītajās desmit spēlēs izcīnījusi septiņas uzvaras. "Es domāju, ka komanda beidzot ir saspēlējusies. Sezonas sākumā komandā bija daudz jaunu seju un neviens nezināja, ko sagaidīt vienam no otra, bet tagad esam sapratušies uz ledus," par komandu stāstīja latvietis.

Girgensons stāstīja, ka viņš no komandas hokejistiem vislabāk pazīst galveno treneri Tedu Nolanu, bet viņiem nav īpašu attiecību, jo latviešu uzbrucējs pret treneri vienmēr izturas ar cieņu.

Līdzjutēju balsošana ilgs līdz 1.janvārim, bet, apkopojot fanu balsis, tiks izraudzīts viens vārtsargs, divi aizsargi un trīs uzbrucēji, kamēr pārējos Visu zvaigžņu spēles dalībniekus izraudzīsies līga. No vienas IP adreses dienā drīkst nobalsot desmit reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!