Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Bufalo "Sabres" pārstāvošais latvietis Zemgus Girgensons jaunā galvenā trenera Teda Nolana vadībā atgriezīsies centra uzbrucēja pozīcijā, par ko spēlētājs ir priecīgs, jo uzskata, ka tieši tajā jūtas vislabāk.

Kā ziņots, par neveiksmīgi sezonu sākušās "Sabres" komandas pagaidu galveno treneri šonedēļ pārsteidzoši tika apstiprināts Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

"Variet paskatīties uz mūsu sejām treniņu laikā. Domāju, šis bija labākais treniņš, kāds mums bijis, un, iespējams, guvām vairāk vārtu nekā jebkad iepriekš," vietējiem medijiem ceturtdien pastāstīja Girgensons. "Visi puiši pielika lielas pūles. Tas mums ir kas jauns, un visi ir iedvesmoti. Katrs vēlas sevi pierādīt no jauna. Šis mums ir jauns sākums."

Raksturojot Nolanu, Girgensons, kurš viņa vadībā pavasarī spēlēja pasaules čempionātā, izteicās, ka kanādietis vēlas redzēt vienkāršu hokeju. "Visiem puišiem jārāda 100% atdeve. Ja to neizpildi, visticamāk, nemaz nedosies laukumā. Visiem puišiem ir jācīnās, un tieši tas mums nepieciešams, lai uzvarētu."

Nolans atgriezis Girgensonu centra uzbrucēja pozīcijā, un latvietis atzina, ka tieši tur spēlēja visu savu iepriekšējo karjeru līdz pagājušajai sezonai.

"Lieliski atgriezties šajā pozīcijā, centrā jūtos ievērojami labāk," teica Girgensons. "Tomēr varu spēlēt visur, kur nepieciešams, lai tikai palīdzētu komandai."

"Sezonas pirmās 20 spēles ir vēsture," uzsvēris Nolans. "Mēs sākam jaunu lapu, jaunu nodaļu."

Pirmajā spēlē Nolana vadībā "Sabres" piektdien sacentīsies ar Toronto "Maple Leafs" hokejistiem.

"Sabres" pašlaik ieņem pēdējo vietu visā līgā, kas noveda pie galvenā trenera Rona Rolstona un ģenerālmenedžera Dārsija Ragīra atlaišanas. Rolstona vietā komandu pārņēmis Nolans, kurš iepriekš to trenēja no 1995. līdz 1997.gadam, otrajā no sezonām saņemot Džeka Adamsa balvu, kas tiek piešķirta līgas labākajam trenerim. Tikmēr par "Sabres" prezidentu hokeja jautājumos kļuvis Pets Lafonteins, kurš tagad meklēs jauno "Sabres" ģenerālmenedžeri.

Nolans 1997.gadā pēc konflikta vienību atstāja, bet viņa vietā stājās Lindijs Rafs, kurš šajā amatā pabija nākamos 16 gadus un atlaists tika vien februārī. Pēc tam viņa vietā stājās Rolstons.

Savā trenera karjerā Nolans NHL vēl vadījis vienīgi Ņujorkas "Islanders" vienību, kurā strādāja no 2006. līdz 2008.gadam. Par Latvijas izlases galveno treneri Nolans tika apstiprināts 2011.gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!