Foto: F64

Kamēr viņa komandas biedri izbaudīs atvaļinājumu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā sezonas pārtraukumā, Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons gatavosies NHL "All-Star" spēlei, kurā viņu iebalsoja Latvijas hokeja līdzjutēji.

"Vai es nervozēju? Nu bet protams! Kā iespējams to nedarīt?" saka 21 gadu vecais hokejists. "Spēle pati par sevi vairāk ir izrāde, ne tik daudz darbs. Ir tādi mači, kuros tu vienkārši spēlē ar prieku un šī būs lielisks laika pavadīšanas veids. Es tai gatavojos dienu pēc dienas, un patiešām nezinu, ko sagaidīt. Nezinu, kā tur viss notiek, vienkārši gaidu to dienu."

Bufalo "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans uzskata, ka NHL Zvaigžņu spēle Girgensonam būs lieliska iespēja klātienē mācīties no līgas vadošajiem hokejistiem. "Manā kultūrā, no kuras es nāku, mēs parasti prasām padomu mūsu vecajiem un tiem, kas kaut ko darījuši pirms mums," saka indiāņu izcelsmes treneris. "Zemgus "All-Stars" spēlē bus tieši šādā situācijā. Viņš varēs skatīties, ko dara Sidnijs Krosbijs, kā viņš gatavojas mačam. Es zinu, ka šī ir Zvaigžņu spēle un viss būs nedaudz citādāk, taču nianses paliek tās pašas. Viņš būs tuvu Džonatanam Tēvzam un pārējiem izcilajiem spēlētājiem. Ceru, Zemgus būs kā sūklis un uzņems visu pieredzi, kādu vien iespējams."

Kā zināms, Zemgus Girgensons uzvarēja šīs NHL sezonas "All-Stars" balsojumā un kļūs par pirmo latviešu hokejistu, kas pēc ilgāka laika iziet laukumā šajā šova mačā, kurā piedalās labākie NHL spēlētāji. Pēdējais NHL "All-Stars" spēlē piedalījās aizsargs Sandis Ozoliņš 2003. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!