Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar vārtu guvumu, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar rezultātu 4:7 piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets", kas šoreiz spēlēja bez Elvja Merzļikina.

Pirmās trešdaļas izskaņā "Sabres" hokejisti spēlēja vairākumā, un tieši pirms perioda beigu sirēnas Girgensons pielaboja Kolina Millera mestās ripas virzienu, izlīdzinot rezultātu 2:2. Tas uzbrucējam no Latvijas bija ceturtais vārtu guvums sezonā, bet viņa kontā arī piecas rezultatīvas piespēles 18 spēlēs.

Šajā mačā Girgensons uz ledus pavadīja 17:22 minūtes, no kurām 1:35 nospēlēja vairākumā, bet 2:19 – mazākumā. Šajā laikā viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un uzvarēja 44% iemetienu. Spēli latvietis noslēdza ar lietderības koeficientu -2.

"Blue Jackets" vārtu drošība šajā mačā tika uzticēta Jonasam Korpisalo, kurš atvairīja 29 no 33 metieniem.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Džeks Roslovičs, divus vārtus guva arī Vladislavs Gavrikovs, bet Maksa Domi kontā vārti un divas rezultatīvas piespēles. "Sabres" rindās divreiz precīzs bija Teidžs Tompsons, savukārt vēl vienus vārtus guva Dilans Kozens.

Izšķirošais brīdis spēlē bija otrās trešdaļas sākumā, kad "Blue Jackets" guva trīs vārtus pēc kārtas un panāca rezultātu 5:2.

Citā mačā Teodors Bļugers un Pitsburgas "Penguons" ar rezultātu 3:1 pārspēja Vinipegas "Jets".

Bļugers laukumā pavadīja 16:01 minūtes, no kurām 2:45 viņš nospēlēja mazākumā. Viņš pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus, uzvarēja 44% iemetienu un spēles noslēgumā ieguva neitrālu lietderības koeficientu.

Šajā mačā "Jets" guva pirmos vārtus spēlē, kad precīzs pirmajā trešdaļā bija Dominiks Toninato, bet otrajā trešdaļā Džeisons Zakers rezultātu izlīdzināja. Spēles 34. minūtē Dentons Heinens izvirzīja vadībā "Penguins", bet Džeiks Gencels panāca mača gala rezultātu.

Uzvaru izcīnīja arī Rūdolfs Balcers un Sanhosē "Sharks", kas ar 2:1 pagarinājumā savā laukumā pieveica Karolīnas "Hurricanes".

Balceram šajā mačā bija nepilnu 16 minūšu ilgs spēles laiks (15:53), no kurām 1:13 nospēlēja mazākumā, un viņš šajā laikā pielietoja četrus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu, spēli noslēdzot ar lietderības koeficientu -1.

Mača otrajā minūtē Tonijs Deandželo deva vadību "Hurricanes" vienībai, un "Sharks" iedzinējos bija līdz 44. minūtei, kad precīzs bija Kevins Lebanks. Cīņa turpinājās pagarinājumā, kur pēc četrām nospēlētām minūtēm Aleksandrs Barabanovs izrāva uzvaru "Sharks" hokejistiem, realizējot skaitlisko vairākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!