Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien pārcietis operāciju pēc paceles cīpslas savainojuma, no kura viņš varētu atgūties apmēram sešu mēnešu laikā, ziņo vienība.

Girgensons savainojumu guva pirmdien, kad "Sabres" komanda aizvadīja pirmo iekšējo treniņspēli. Pēc nenozīmīgas sadursmes latvietis palika guļam uz ledus un tikai ar komandas biedru palīdzību spēja atstāt laukumu.

"Zemgus Girgensons šodien piedzīvoja sekmīgu paceles cīpslas operāciju pēc 4. janvāra spēlē gūta savainojuma," sociālajā vietnē "Twitter" raksta "Sabres" kluba pārstāvji. "Sagaidāms, ka pēc šāda savainojuma atgūšanās var ilgt sešus mēnešus."

Bijušā NHL hokejista un žurnālista Ārona Vorda rīcībā esošā informācija liecina, ka Girgensonam esot bijis paceles cīpslas plīsums. Vords jau trešdien prognozēja, ka trauma liegs Latvijas izlases uzbrucējam spēlēt ilgāku laika periodu.

Covid-19 dēļ saīsinātā NHL sezona sāksies 13. janvārī, bet komandas tās laikā aizvadīs pa 56 spēlēm. Regulārās sezonas izskaņa paredzēta 8. maijā, kas liek pesimistiski skatīties uz Girgensona iespējām šosezon kāpt uz ledus.

Oktobrī Girgensons pagarināja līgumu ar "Sabres" uz trīs gadiem. Līgums noslēgts par 2,2 miljoniem ASV dolāru (apmēram 1,9 miljoniem eiro) sezonā.

26 gadus vecais Girgensons savā NHL karjerā 489 spēlēs guvis 61 vārtus un veicis 77 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!