Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien guva vārtus savā sezonas pēdējā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai izcīnot uzvaru.

"Sabres" viesos ar 7:1 (2:1, 3:0, 2:0) sagrāva Detroitas "Red Wings" komandu.

Girgensons vārtus guva otrā perioda 13. minūtē, kad atradās pilnīgi viens pie pretinieku tukšiem vārtiem un raidīja ripu tīklā, panākdams 5:1.

"Sabres" rindās ar diviem vārtiem izcēlās Džefs Skiners, bet Līnuss Ūmarks atvairīja 23 pretinieku mestās ripas. Skiners šosezon izcēlās ar 40 gūtiem vārtiem.

"Ir patīkami sasniegt apaļu skaitli, bet tas ir arī manu komandas biedru un maiņas partneru nopelns. Ceru, ka arī viņiem ir par to gandarījums," teica Skiners.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 12 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, pārtvēra vienu piespēli, tika pie divām soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Viņš šosezon 72 spēlēs guva piecus vārtus, veica 13 rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -11, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu pēdējo trīs gadu laikā. Viņš NHL 420 spēlēs guvis 49 vārtus un veicis 70 rezultatīvas piespēles.

"Sabres" rudenī vienubrīd bija NHL līdere, bet sezonu ar 76 punktiem 82 spēlēs noslēdza Austrumu konferences 13. vietā, astoto gadu pēc kārtas neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!