Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuru pirms jaunās Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonas sākuma iekļāva Bufalo "Sabres" pamatsastāvā, apzinās, cik smagi ir jāstrādā, lai šo vietu saglabātu.

"Mēs neviens vēl neko neesam pierādījuši, jaunajiem katru dienu ir smagi jāstrādā, katru dienu ir sevi jāpierāda, lai paliktu te, augšpusē, jo jebkurā dienā tevi var nosūtīt uz fārmklubu," intervijā vietējiem medijiem izteicās latviešu uzbrucējs.

Zemgus atzinis, ka pimssezonas turnīrā labi saspēlējies ar Mihailu Grigorenko un Džoelu Armiu: "Man šķiet, ka tā bija laba maiņa. Es varu "atbrīvot vietu" Grigorenko, kurš tad var netraucēti realizēt savu spēli. Varu uzņemties smagāku darbu, bet Mihails ar Armiu ir izveicīgāki, tehniskāki. Mēs varētu veidot labu uzbrukuma maiņu, ja spēlētu kopā."

Kā zināms, līdz ar Girgensonu "Sabres" pamatsastāvā uz pirmo sezonas spēli ir iekļauts arī Grigorenko, bet Armia to izlaidīs rokas savainojuma dēļ, ko guva pirmssezonas spēlēs.

19 gadus vecais latviešu hokejists, kurš jau ieguvis iesauku "Latviešu lokomotīve", uzsvēra, ka ceļu uz NHL ir sācis apzināti un jau agri, 15 gadu vecumā pametot mājas un sākot spēlēt Ziemeļamerikas stilā, lai vieglāk iekļautos prasībās, ko no viņa varētu gaidīt nākotnē.

"Kad biju jaunāks, man daudzi treneri ieteica spēlēt Ziemeļamerikas stilā, tāpēc tā bija pareiza izvēle, 15 gadu vecumā doties uz Ameriku un realizēt savu sapni," saka Zemgus. "Pēdējo trīs gadu laikā tas bija ļoti smags darbs, kam es gāju cauri, bet daudzi man ir palīdzējuši, vispirms jau ģimene, treneri, komandas biedri. Pagājušogad Ročesteras "Americans" komandā daudz strādāju ar treneri, skatījāmies video un analizējām spēles, un kopš tā laika es ar katru spēli esmu uzlabojis savu sniegumu, un man tīri labs izdevās AHL "play-off" turnīrs. Tas man bija labs gads progresa ziņā."

Kā zināms, pirmo jaunās NHL sezonas spēli "Sabres" aizvadīs 2. oktobrī pret Detroitas "Red Wings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!