Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons no Bufalo "Sabres" komandas savainojuma dēļ nepiedalīsies arī sestdien gaidāmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā pret Toronto "Maple Leafs".

Girgensons ķermeņa vidusdaļas savainojuma dēļ nevarēja piedalīties jau ceturtdienas mačā, kurā "Sabres" savā laukumā ar 2:5 atzina Anaheimas "Ducks" komandas pārākumu. Piektdien Bufalo kluba galvenais treneris Dens Bailsma sacīja, ka latvietis vēl joprojām atkopjas no traumas un nepiedalīsies sestdienas izbraukuma cīņā pret "Maple Leafs".

Tiesa, Latvijas hokejista savainojums gan netiek raksturots kā pārāk nopietns, taču atlabšanas periods vairs netiek minēts, tāpēc, iespējams, viņam nāksies izlaist vēl kādu laiku.

Pēc mača ar "Maple Leafs" hokejistiem "Sabres" svētdien uzņems Vankūveras "Canucks", bet otrdien viesosies pie Otavas "Senators".

Pirms savainojuma gūšanas Girgensons šosezon nebija izlaidis nevienu spēli. Latvietis šosezon 52 mačos izcēlies ar sešiem gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -2.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" vienība ar 54 punktiem 54 spēlēs ieņem 15. pozīciju, bet Atlantijas divīzijā tā ir septītajā vietā. Abās šajās ieskaitēs Bufalo komanda atrodas priekšā Detroitas "Red Wings" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!