Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" piektdien viesos ar 1:3 (1:0, 0:0, 2:1) cieta neveiksmi pret pašreizējiem Stenlija kausa īpašniekiem Čikāgas "Blackhawks", piedzīvojot jau sesto zaudējumu pēc kārtas, kamēr pretinieki savu uzvaru sēriju pagarināja līdz sešām spēlēm.

"Sabres" neveiksmīgi aizvadīja spēles izskaņu, jo pamatlaika pēdējās piecās minūtēs ielaida divus vārtus, pēdējos no tiem, kad bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Uzvaras vārtus "Blackhawks" labā guva 22 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Filips Dano, kuram tas bija pirmais precīzais metiens NHL karjerā.

Cīņas rezultātu pirmajā periodā atklāja "Blackhawks" zviedru aizsargs Niklass Hjalmarsons, bet trešā perioda vidū viesi spēja atspēlēties, kad precīzi meta "Sabres" šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Raiens O'Reilijs, kurš guva savus 17. vārtus sezonā. Tomēr spēles beigās labāki bija mājinieki - 56. minūtē Dano panāca 2:1, bet Džonatans Tēvzs 25 sekundes pirms pamatlaika beigām ripu raidīja tukšos "Sabres" vārtos un panāca 3:1.

Girgensons spēlēja 14 minūtes un 18 sekundes, četras reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, izdarīja divus spēka paņēmienus, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un spēli beidza ar negatīvu lietderības rādītāju -1. Viņš atradās laukumā, kad pretinieki guva savus otros vārtus.

Latvijas hokejists šosezon aizvadītajās 37 cīņās guvis trīs vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, nopelnot desmit soda minūtes, kā arī negatīvu lietderības rādītāju -3. Girgensons ir "Sabres" 11. rezultatīvākais spēlētājs.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Dano, otrās zvaigznes tituls tika "Blackhawks" vārtsargam Korijam Kraufordam, kurš atvairīja 28 no 29 metieniem, bet par spēles trešo zvaigzni tika atzīts "Sabres" ripu ķērājs Čads Džonsons, kurš atvairīja 42 no 44 metieniem.

"Sabres" aizvada ļoti neveiksmīgu sēriju, jo pēdējos astoņos mačos ir piedzīvoti septiņi zaudējumi.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Sabres" vienība ar 34 punktiem 41 spēlē ieņem noslēdzošo, astoto, pozīciju. Tikmēr Austrumu konferencē tā ir 15.pozīcijā, apsteidzot vienīgi Kolumbusas "Blue Jackets", kam ir par punktu mazāk.

Savukārt Čikāgas "Blackhawks" tika pie 26. uzvaras 43 spēlēs un ar 56 punktiem viņi ir otrajā vietā gan Centrālajā divīzijā, gan Rietumu konferencē, atpaliekot tikai no Dalasas "Stars", kam ir 62 punkti.

Citā spēlē Tampabejas "Lightning" viesos guva trīs vārtus trešajā periodā un ar 3:2 (0:1, 0:1, 3:0) pārspēja Edmontonas "Oilers". Bens Bišops vārtos atvairīja 24 no 26 metieniem. "Lightning" ar 44 punktiem 41 spēlē ieņem 9.vietu Austrumu konferencē.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Tampabejas "Lightning" nosūtīja latviešu vārtsargu Kristeru Gudļevski uz fārmklubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!