Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs otrdien ar mainīgām sekmēm cīnījās latviešu pārstāvētās komandas, Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo "Sabres" izcīnot uzvaru, bet Teodora Bļugera pārstāvētajai "Penguins" piedzīvojot "sauso" zaudējumu.

Girgensona pārstāvētā "Sabres" ar rezultātu 5:4 pēcspēles metienos pārspēja Minesotas "Wild".

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 15:07 minūtes, no kurām 3:10 minūtes viņš nospēlēja mazākumā. Šajā laikā viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2. Viņš spēlēja kopā ar Vladimiru Sobotku un Teidžu Tompsonu.

"Sabres" labā vārtu guva Evans Rodrigess, Sīdžejs Smits, Rasmus Dālins, un Sems Reinhārts, savukārt "Wild" rindās divus precīzus metienus izdarīja Džarets Spurdžeons, Čārlijs Koils un Zaks Parizē.

"Sabres" šajā mačā otrajā periodā bija vadībā ar 3:1, bet tad "Wild" rezultātu izlīdzināja. Reinhārts 47. minūtē vēlreiz deva vadību savai komandai, tomēr Parizē pusotru minūti pirms mača beigām izlīdzināja rezultātu. Pēcspēles metienu sērijā tikai Reinhārts spēja pārspēt pretinieku vārtsargu.

Savukārt "Penguins" ar Bļugeru sastāvā ar rezultātu 0:4 zaudēja Karolīnas "Hurricanes".

Savu trešo spēli NHL aizvadīja Bļugers, kurš spēlēja ceturtajā maiņā kopā ar Metu Kalenu un Garetu Vilsonu. Latvietis izdarīja vienu metienu, pielietoja četrus spēka paņēmienus un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Bļugers spēles laiks bija 9:49 minūšu ilgs, no kurām 1:34 minūtes nospēlēja mazākumā, bet 15 sekundes – vairākumā.

"Hurricanes" rindās vārtus guva Džordans Martinuks, Brets Pescī, Makls Ferlands un Andrejs Svečņikovs, bet vārtsargs Kērtiss Makelhinejs atvairīja visus 23 "Penguins" spēlētāju metienus.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 62 punktiem 53 spēlēs ir septītajā vietā, bet "Sabres" ar 58 punktiem 52 spēles ieņem devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!