Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā Bufalo "Sabres" ar latvieti Zemgu Girgensonu sastāvā otrdien izbraukumā ar rezultātu 5:4 pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets".

Girgensons šajā mačā nospēlēja 13:40 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu, spēli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Latvietis šosezon 42 spēlēs guvis trīs vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles.

Mača sākumā "Sabres" hokejists Evans Rodrigess un Pjērs Luks Dubuā no "Blue Jackets" apmainījās ar vārtu guvumiem trešajā un ceturtajā minūtē, bet pēc tam divu minūšu laikā gūtie divi vārti, precīzi metot Semam Reinhārtam un Teidzām Tompsonam, Bufalo vienībai deva vadību 3:1. Pēc otrajā periodā nospēlētas 21 sekundes Niks Folinjo vienus vārtus atguva Kolumbusas vienībai, taču pēc vēl 21 sekundes Džefs Skiners atjaunoja "Sabres" divu vārtu pārsvaru. Otrās trešdaļas izskaņā Brendons Dubinskis un Kems Etkinsons trīs minūšu laikā guva divus vārtus "Blue Jackets", izlīdzinot rezultātu. Uzvaras vārtus "Sabres" guva spēles 43. minūtē, kad precīzu metienu izdarīja Konors Šīrijs.

"Sabres" NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ar 56 punktiem 49 spēles ierindojas devītajā vietā, no astotajā vietā esošās Pitsburgas "Penguins" atpaliekot divus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!