Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 4. februārī, sakāvi piedzīvoja Zemga Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kas ar 1:6 (1:2, 0:4, 0:0) piekapās Kolorādo "Avalanche".

Girgensons bija viens no četriem "Sabres" hokejistiem, kuram mačā bija sliktākais lietderības koeficients "-3". Tā ir otrā reize sezonā, kad Girgensonam ir tik slikts lietderības koeficients.

Latvijas izlases uzbrucējs mačā nospēlēja 13:49 minūtes, izdarīja vienu metienu pa preti ieku vārtiem un reizi pielietoja spēka paņēmienu.

Pirmā perioda 14. minūtē 45 sekunžu laikā Samuels Žirārs un Andrē Burakovskis panāca 2:0 "lavīnu" labā, bet trešdaļas pēdējā sekundē Sems Reinharts samazināja rezultāta starpību.

Otrajā periodā "Avalanche" guva četrus vārtus, nodrošinot sev drošu uzvaru. Ar goliem izcēlās Nazems Kadri, Ņikita Zadorovs, Valērijs Nikuškins un Miko Rantanens.

"Sabres" tas bija ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs. NHL Austrumu konferences kopvērtējumā Bufalo komanda ar 53 punktiem 53 spēlēs ieņem vien 13. vietu, no "play off" zonas atpaliekot par 11 punktiem, lai gan sezonas pirmajā pusē kandidēja uz dalību Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!