Foto: AFP/Scanpix

2015.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēlē svētdien latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons bija viens no retajiem spēlētājiem, kurš palika bez rezultativitātes punktiem, bet viņa pārstāvētā Nika Folinjo komanda ar rezultātu 12:17 (4:4, 4:7, 4:6) piekāpās Džonatana Tēvza komandai.

Šajā mačā tikai Girgensons un Anže Kopitars neguva nevienu rezultativitātes punktu. Latviešu uzbrucējs šajā mačā nospēlēja minūtes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficentu "-1".

Jau spēles pirmajā minūtē Girgensonam ātrajā pretuzbrukumā neizdevās pēc piespēles raidīt ripu Roberto Longo sargātajos vārtos. Viņa maiņa guva pirmos vārtus, kad precīzs bija Radims Vrbata. Tad Girgensonam bija iespējas ceturtajā un 11. minūtē, tomēr tās palika neizmantotas. Viena no tām bija izgājienā, tomēr latvietis pazaudēja ripu vārtsarga apspēlēšanas brīdī. Girgensons atradās laukumā, kad viņa komanda guva vēl vienus vārtus, panākot rezultātu 3:3, un precīzs tajā brīdī bija Kevins Šatenkirks.

Pēc pirmā perioda Girgensons ASV televīzijas intervijā latviski pateicās tiem, kas par viņu balsoja, palīdzot nokļūt šajā spēlē. Otrajā periodā Girgensons atradās laukumā, kad tika zaudēti vārti, kā arī pats pamanījās izdarīt metienu. Trešdaļas noslēgumā latvietis neveiksmīgi mēģināja izlauzties uz vārtiem, taču drīz pēc tam sekoja pretinieku pretuzbrukums, kurā tika zaudēti vārti.

Trešajā periodā pēc Girgensona pazaudētās ripas Tēvza komanda guva kārtējos vārtus. Brīdi vēlāk viņš atkal bija laukumā, kad tika zaudēti vārti. Pēdējā periodā latvietis bija diezgan nemanāms laukumā.

Tēvza komanda atrauties sāka otrajā periodā, kad ieguva trīs vārtu pārsvaru – 11:8. Trešajā periodā viņi Folinjo komandu tuvumā nelaida, un rezultatīvā spēle noslēdzās ar rezultātu .

Par spēles vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts Raiens Johansens, kurš guva divus vārtus un divas reizes rezultatīvi piespēlēja. Tikmēr četrus vārtus guva Džons Tavaress, bet trīs vārtus – Jakubs Vorāčeks. Abi pārstāvēja uzvarētāju komandu. Folinjo komandā pa diviem vārtiem guva trīs spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!