Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Vegasas "Golden Knights" ceturtdien aizmainīja krievu uzbrucēju Jevgēņiju Dadonovu uz Monreālas "Canadiens", pretī saņemot Šī Vēberu, vēsta NHL.

Dadonovs šosezon 78 spēlēs guva 20 vārtus un sakrāja 23 rezultatīvas piespēles, bet karjeras laikā viņš 413 regulārā čempionāta mačos sakrāja 265 punktus (124 vārti un 141 rezultatīva piespēle).

Vegasas komanda jau iepriekš mēģināja atbrīvoties no Dadonova un martā maiņu darījumu pēdējā dienā 33 gadus veco uzbrucēju aizmainīja uz Anaheimas "Ducks", pretī saņemot aizsargu Džonu Mūru un potenciālo nākamā gada vai 2024.gada drafta otrās kārtas izvēli.

Tomēr NHL šo darījumu anulēja, jo Dadonova iepriekšējā līgumā bija minētas komandas uz kurām viņu nevar aizmainīt. "Golden Knights" šo faktu nemanīja.

Dadonovs 2020.gada oktobrī ar Otavas "Senators" vienojās par trīs gadu līgumu, kuru laikā saņemtu 15 miljonus ASV dolāru (13,65 miljonu eiro), bet šīs sezonas sākumā tika aizmainīts uz "Golden Knights".

"Šis maiņas darījums palīdzēs abām komandām," teica "Canadiens" ģenerālmenedžeris Kents Hjūzs. "Vegasas komandai tas dod nedaudz brīvas vietas algu griestos, bet mēs papildināsim rindas ar labu uzbrucēju."

Vēbers, kurš bija "Canadiens" kapteinis kopš 2018.gada sezonas sākuma, šajā sezonā nedevās laukumā savainojuma dēļ, kā arī pastāv iespēja, ka viņa karjera ir beigusies. Hokejista 14 gadu līgumā vēl ir atlikuši pieci gadi.

36 gadus vecais hokejists 1038 aizvadītos mačos guvis 224 vārtus un atdevis 365 piespēles. Vegasas komanda paziņoja, ka pagaidām viņš paliks rezerves spēlētāju sarakstā.

"Golden Nights", neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā pirmo reizi četru gadu laikā, sezonu noslēdza devītajā vietā Rietumu konferencē, kamēr "Canadiens" ieņēma pēdējo 16.vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!