Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfinālā jeb Rietumu konferences finālā otrdien, 8. septembrī, Vegasas “Golden Knights” ar 3:0 (0:0, 3:0, 0:0) pieveica Dalasas “Stars”, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-1.

Sērijas nākamais mačs notiks ceturtdien, 10. septembrī, bet tad komandas atkal tiksies sestdien, 12. septembrī.

Par vienu no spēles varoņiem kļuva Lasvegasas komandas vārtsargs Robins Lēners, kurš atvairīja visus 24 metienus. Zviedru vārtsargam tā bija jau ceturtā “sausā” spēle Stenlija kausā šajā sezonā, un ar tādu panākumu pēdējos 15 gados NHL var lepoties vēl tikai trīs vārtsargi.

Par otru spēles varoni kļuva Pols Ščastnijs, kurš guva vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

“Golden Knights” visus trīs golus guva otrajā periodā 10 minūšu laikā. Otrās trešdaļas piektajā minūtē izcēlās Ščastnijs, pēc četrām minūtēm Viljams Karlsons palielināja Lasvegasas komandas pārsvaru, bet vēlāk Tomass Noseks panāca 3:0. Otrajā periodā “Golden Knights” hokejisti burtiski nomētāja pretiniekus, būdami ievērojami pārāki izdarītajos metienos (19-7).

Tādējādi šajā sērijā abās līdzšinējās spēlēs kāda no komandām ir palikusi “sausā”, jo sērijas pirmajā mačā ar 1:0 uzvarēja “Stars”. Tā ir pirmā reize NHL mūsdienu ērā (kopš 1943./1944. gada sezonas), kad Stenlija kausa konferences fināls iesākas ar abu komandu “sausajiem” mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!