Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vegasas "Golden Knights" ceturtdien sasniedza Stenlija kausa izcīņas pusfinālu.

Vegasas "Golden Knights" savā laukumā ar rezultātu 6:3 (2:1, 2:2, 2:0) apspēlēja Kolorādo "Avalanche", iekļūstot pusfinālā. Lasvegasas hokejisti sērijā uzvarēja ar 4-2.

Tā "zelta bruņiniekiem" bija ceturtā uzvara pēc kārtas pēc diviem zaudējumiem sērijas pirmajos mačos.

Lielāku pārsvaru mājinieki ieguva vien mača izskaņā, bet pirmos vārtus guva viesi, jau 23. sekundē izceļoties Devonam Tēvzam. Mājinieki atbildēja ar Nika Holdena un Viljama Kārlsona precīziem raidījumiem, panākot rezultātu 2:1.

Otrā perioda sākumā Miko Rantanens panāca 2:2, bet perioda noslēgumā vēl divreiz vadībā izvirzījās "Golden Knights". Vispirms Kīganam Kolesaram panākot 3:2, viesi spēja atspēlēties ar Andrē Burakovska "golu", taču 18 sekundes pirms trešdaļas beigām uzvaras vārtus guva Alekss Pjetrandželo – 4:3.

Pēdējās trešdaļas otrajā pusē vēl divus vārtus mājiniekiem guva Viljams Kerjē un Makss Pačioreti, panākot 6:3, "Golden Knights" trešo reizi pēdējos četros gados iekļūstot Stenlija kausa pusfinālā. "Zelta bruņinieki" ir tikai trešā komanda pēc Ņujorkas "Rangers" un Sentlūisas "Blues", kam tas izdevies komandas pirmajos četros pastāvēšanas gados.

Pa diviem rezultativitātes punktiem mačā uzvarētāju labā guva Pačioreti un Pjetrandželo (pa 1+1), kā arī aizsargs Šī Teodors (0+2). Viesu rindās divas rezultatīvas piespēles Neitana Makkinona kontā.

Vegasiešu vārtsargs Marks Andrē Flerī tika galā ar 30 pretinieku metieniem. Viņš "play-off" uzvarējis 89 spēlēs, apdzenot šajā rādītājā Billiju Smitu un Edu Belfūru un atpaliekot par trim uzvarām no Granta Fīra, kurš ieņem trešo vietu līgas uzvarām bagātāko Stenlija kausa spēļu vārtsargu sarakstā.

Pusfinālā "Golden Knights" tiksies ar Monreālas "Canadiens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!