Foto: F64

Neveiksmīgu spēli Amerikas Hokeja līgā (AHL) piektdien aizvadīja Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš pirmajās 15 minūtēs ielaida trīs ripas un tika nomainīts, bet viņa pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" mājās zaudēja Vilksas-Bāras/Skrentonas "Penguins", kurā spēlē Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers.

Sirakjūsas komanda cieta neveiksmi ar rezultātu 1:5 (1:3, 0:1, 0:1), piedzīvojot ceturto zaudējumu pēdējos sešos mačos.

Gudļevskis "Crunch" vārtos sāka spēli, pirmo reizi kapitulējot sestajā minūtē, bet līdz 15.minūtei ielaižot vēl divas ripas, atvairot vien četrus no septiņiem metieniem.

Pēc tam viņa vietā laukumā tika sūtīts Maiks Makena, kurš tika galā ar 23 no 25 pretinieku metieniem.

Tikmēr Bļugers šajā mačā palika bez rezultativitātes punktiem, divas reizes metot pa vārtiem un maču noslēdzot ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Šosezon uzbrucējs 43 mačos izcēlies ar pieciem vārtiem un 20 rezultatīvām piespēlēm, turklāt nopelnījis lietderības koeficientu +22, kas šajā rādītājā dod septīto pozīciju visā līgā, bet ir tikai trešais labākais komandā.

Savukārt neveiksmīgu sezonu aizvadošais Gudļevskis 34 spēlēs ir izcīnījis 13 uzvaras, vidēji mačā ielaižot 2,72 ripas, atvairot 89,5% metienu.

Visas līgas un Klusā okeāna divīzijas kopvērtējuma vadībā atrodas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" komanda, kas 58 spēlēs iekrājusi 82 punktus un kā vienīgā jau garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā. Tikmēr Atlantijas divīzijas līdere "Penguins" tikusi pie 91 punkta 65 mačos, kas tai dod otro pozīciju līgā.

"Barracuda" šosezon ir izcīnījusi 70,7% punktu, kamēr "Penguins" vienība savākusi 70,0% punktu.

Tikmēr "Crunch" ar 75 punktiem 65 cīņās ir labākā Ziemeļu divīzijas komanda, bet Hēršijas "Bears" vienība, kurā pagaidām vēl nav debitējis jaunais aizsargs Kristofers Bindulis, Atlantijas divīzijā ar 85 punktiem ir trešajā vietā.

AHL regulārajā čempionātā komandas neaizvada vienādu spēļu skaitu, tāpēc ieņemto vietu secībai tiek skaitīti procentuāli iegūtie punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!