Foto: AFP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis lai gan ir ļoti talantīgs, ne šajā, ne nākamajā sezonā, visticamāk, viņš nespēlēs Nacionālajā hokeja līgā (NHL), uzskata Tampabejas "Lightning" hokeja apskatnieks, laikraksta "Tampa Bay Times" žurnālists Damians Kristodero.

Gudļevskis pirms Soču olimpiskajām spēlēm tika izsaukts uz NHL klubu "Lightning" un bija pat pieteikts vienam mačam. Pēc teicamā snieguma Soču olimpiskajās spēlēs Gudļevskis vēl paliks "Lightning" treniņos, jo savainojuma dēļ joprojām spēlēt nevar kluba otrais vārtsargs Anderss Lindbeks. Pēc Soču snieguma daudzi hokeja pazinēji diskutēja, vai Gudļevskim izdosies noturēties NHL, bet Kristedoro norāda, ka vārtsargiem ceļā uz NHL jāiziet noteikti posmi.

Par NHL vārtsargiem noteikto izaugsmi norāda arī "Lightning" vārtsargu treneris Francs Džīns, atgādinot, ka Gudļevskis Ziemeļamerikā aizvadījis tikai 33 spēles.

"Daudz ir dzirdēts par procesu. Tā nav tikai klišeja. Tā ir realitāte. Vārtsargiem ir noteikts process. Ir noteikts skaits spēļu, kas jāaizvada pirms NHL. Ir noteikts skaits spēļu, kas jāaizvada, lai kļūtu par NHL atbilstošu vārtsargu. Šajā procesā jāiet soli pa solim un jābūt pārliecinātiem, ka veidojam viņu pareizi," saka Džīns.

NHL regulārais čempionāts atsāksies ceturtdien, bet līdz tam laikam Lindbeks nebūs vēl atgriezies ierindā, tādēļ Gudļevskis vēl uzkavēsies "Lightning" komandā, norāda Kristodero. Žurnālists ir pārliecināts, ka pēc tam Gudļevskis atgriezīsies AHL klubā Sirakūzu "Crunch", kur spēlēs ne tikai šajā, bet arī nākamajā sezonā.

Apskatnieks norāda, ka Gudļevskis ir ļoti veikls un atlētisks vārtsargs, kurš spēj ātri pārvietoties no punkta A uz punktu B, taču latvietim ir daudzas, lietas, kas vēl jāuzlabo. Kā vienu no lielākajiem mīnusiem Kristodero min Gudļevska vājo spēli ar nūju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!