Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā palīdzēja Sirakjūsas "Crunch" komandai izcīnīt uzvaru, tiekot atzīts par spēles otro zvaigzni.

"Crunch" viesos ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1) pārspēja Bingemtonas "Senators".

Gudļevskis šajā mačā atvairīja 29 no 30 pretinieku mestajām ripām. Vienīgo reizi latvietis kapitulēja trešā perioda otrajā minūtē, kad pretinieki panāca 1:1.

Kā vēstīts, "Crunch" mātes klubs Tampabejas "Lightning" no Nacionālās hokeja līgas (NHL) līdzšinējo Gudļevska konkurentu Edamu Vilkoksu aizmainīja uz Floridas "Panthers", pretī iegūstot Maiku Makenu. Pēc šī maiņas darījuma "Lightning" ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans netieši medijiem norādīja, ka nākotnē viņš vairs neredz Gudļevskim vietu "Crunch" klubā.

Gudļevskis šosezon 30 spēlēs vidēji ielaidis 2,71 ripu un atvairījis 89,2 % metienu.

Tikmēr zaudējumus sestdien cieta Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" un Teodora Bļugera Vilksbāres/Skrentonas "Penguins".

"Barracuda" viesos ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) zaudēja Stoktonas "Heat", ciešot otro zaudējumu pēc kārtas, kas seko 14 uzvaru sērijai.

Jevpalovs šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon uzbrucējs 48 spēlēs guvis 11 vārtus, veicis sešas rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +9.

Tikmēr "Penguins" pretinieku laukumā ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) piekāpās Hēršijas "Bears".

Bļugers šajā spēlē vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon viņš 35 spēlēs guvis piecus vārtus, atdevis 16 rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +15.

Visas līgas un Klusā okeāna divīzijas kopvērtējuma vadībā atrodas "Barracuda", kas 50 spēlēs iekrājusi 71 punktu, kamēr Atlantijas divīzijā pirmo vietu ieņem "Penguins" komanda, kas tikusi pie 79 punktiem 57 mačos. "Barracuda" šosezon ir izcīnījusi 71,0 % punktu, kamēr "Penguins" ar 69,3 % izcīnītu punktu ir otrā visā līgā.

Tikmēr Ziemeļu divīzijā vadībā ar 68 punktiem 57 cīņās ir "Crunch", bet Riharda Bukarta pārstāvētā Springfīldas "Thunderbirds" Atlantijas divīzijā ar 54 punktiem 57 spēlēs ir pirmspēdējā septiņu komandu konkurencē.

AHL regulārajā čempionātā komandas neaizvada vienādu spēļu skaitu, tāpēc ieņemto vietu secībai tiek skaitīti procentuāli iegūtie punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!