Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien palīdzēja Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandai svinēt svarīgu uzvaru Vācijas augstākās līgas (DEL) regulārā čempionāta priekšpēdējā spēlē, bet ar uzvaras vārtiem papildlaikā atzīmējās Diseldorfas EG latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts.

Brēmerhāfenes vienība mājās ar rezultātu 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) pārspēja Ingolštates ERC, nodrošinot vismaz sesto pozīciju un vietu ceturtdaļfinālā.

Gudļevskis atvairīja 15 no 17 pretinieku mestajām ripām. Latvijas izlases vārtsargs šosezon DEL čempionātā aizvadījis 25 spēles, kurās vidēji ielaidis 2,65 vārtus un caurmērā atvairījis 90,41% metienu. Tikai piecos no šiem 25 mačiem "Fischtown Pinguins" nav tikusi pie punktiem.

Savukārt Diseldorfas komanda mājās ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Krēfeldes "Pinguine".

Bukarts pagarinājuma pirmajā minūtē realizēja vairākumu un izrāva savai komandai uzvaru. Viņš šajā mačā uz ledus pavadīja 12 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem, iekrāja divas soda minūtes un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Uzbrucējs šosezon piedalījies 47 mačos, kuros guvis desmit vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Diseldorfas hokejisti ar 84 punktiem 51 spēlē ieņem piekto vietu, bet Brēmerhāfenes komanda ar tikpat punktiem ir sestā. Svētdien latviešu pārstāvētās vienības noslēgs regulāro čempionātu un gaidīs savas pretinieces izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!