Foto: LETA

Otro Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" pirmssezonas pārbaudes spēli pēc kārtas piektdien izlaida latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Aizvadītajā mačā "Lightning" hokejisti ar 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) izbraukumā uzvarēja Sentluisas "Blues" komandu, tiekot pie trešā panākuma trīs cīņās.

Šajā mačā par "Lightning" kluba vārtu drošību atbildēja Bens Bišops un zviedrs Andešs Linbēks, kuriem abiem šī bija pirmā pirmssezonas pārbaudes spēle. Tikmēr Gudļevskis spēlei nebija pieteikts.

Gudļevskis trešdien pirmajā pārbaudes cīņā pret "Blues" vārtos stājās otrās trešdaļas vidū, nomainot Sedriku Dežardēnu. Latvietis atvairīja 13 no 14 metieniem, kā arī savus vārtus neskartus atstāja pēcspēles metienu sērijā. Pēc tam ceturtdien mačam pret Nešvilas "Predators" viņš nebija pieteikts, bet "Lightning" vārtus sargāja Dežardēns un soms Riku Heleniuss.

Kā zināms, šajā vasarā "Lightning" izvēlējās Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru, un pēcāk viņš piedalījās vienības jauno talantu treniņnometnē. Vārtsargs jūlija beigās nolēma pamest Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", bet augusta sākumā Gudļevskis ar Tampabejas vienību parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu.

Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Pagājušajā sezonā Gudļevskis debitēja Rīgas "Dinamo" sastāvā, KHL čempionātā piedaloties divās spēlēs. Tāpat aizvadītajā sezonā Gudļevskis izcīnīja vietu Latvijas izlases vārtos, pasaules čempionātā sargājot vārtus četrās spēlēs, un tika atzīts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases sastāvā visā turnīrā.

Pašlaik par vietu NHL cīnās arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš pirmajās divās Bufalo "Sabres" pārbaudes spēlēs izcēlās ar rezultatīvu sniegumu, bet trešajam mačam netika pieteikts.

Jaunā NHL sezona sāksies 1.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!