Foto: F64

Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis dosies izbraukumā kopā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning", vēsta vietējie hokeja apskatnieki.

Vēl joprojām potītes savainojumu līdz galam nav izārstējis vienības otrais vārtsargs Andešs Linbēks, par kura veselības stāvokli vēl nav īstas skaidrības, lai gan trešdien aizvadītajā treniņā viņš vairs nespēlēja bezkontakta kreklā.

Iespējama ir situācija, ka "Lightning" izbraukumā dosies pat ar trim vārtsargiem.

Tampabejas vienība izbraukumā ceturtdien tiksies ar Nešvilas "Predators" komandu. Turpmākajās dienās gaidāmi vēl trīs izbraukuma mači, kopumā sešu dienu laikā aizvadot četras spēles.

Šobrīd vesels ir komandas pirmais vārtsargs Bens Bišops, kurš gan bieži iedzīvojas savainojumos.

Gudļevskis 8.februārī pirms došanās uz Sočiem pirmo reizi tika pieteikts NHL spēlei, taču laukumā nedevās. Pēc tās Gudļevskis tika nosūtīts atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Sirakjūsas "Crunch", no kurienes tika izsaukts vien dienu iepriekš.

Latvietis arī pirms tam uz neilgu laiku tika izsaukts uz "Lightning" komandu, kurā bija savainoti abi vārtsargi. Jau dienu vēlāk latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz "Lightning" fārmklubu, jo savainojumu izārstēja pamatvārtsargs Bišops. Iepriekšējo reizi nelielu traumu Bišops guva janvāra sākumā. Toreiz "Lightning" no sava fārmkluba "Crunch" izsauca Sedriku Dežardenu, bet konkurenta prombūtnes laikā Gudļevskis tika pie nedēļas labākā spēlētāja balvas līgā.

Šosezon aizvadītajās 22 spēlēs AHL turnīrā Gudļevskis vidēji ielaidis 2,69 ripas un atvairījis 90% pretinieku metienu, tiekot pie 11 panākumiem un četras reizes paliekot nepārspēts.

Gudļevskis savā debijas sezonā Ziemeļamerikā uz "Lightning" komandu bija izsaukts oktobrī, kad ar vienību aizvadīja vienu treniņu.

Kā zināms, iepriekšējā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

"Lightning" ar 71 punktu 58 spēlēs pašlaik ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma otro vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!