Foto: AP/Scanpix
Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) debijas mačā atvairīja 36 no 38 pretinieku metieniem un kļuva par cīņas spožāko zvaigzni.

Aizvadītajā mačā Gudļevska pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda ar rezultātu 3:2 (0:0, 3:1, 0:1) savā laukumā pieveica Kolumbusas "Blue Jackets", bet Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, Amerikas Hokeja līgā (AHL), Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un olimpiskajās spēlēs.

Jau pirmajā trešdaļā Gudļevskis atvairīja visus 14 pretinieku metienus, bet otrajā un trešajā spēles daļā tika galā ar attiecīgi 12 un desmit raidījumiem.

"Ir grūti pateikt cik tieši biju nervozs," pēc cīņas izteicās Gudļevskis. "Biju tiešām aizgrābts un tikai centos izbaudīt brīdi. Zināju, ka man nepieciešams atvairīt pirmo metienu, lai paceltu pārliecību."

Šī bija "Lightning" komandas regulārās sezonas priekšpēdējā spēle. Kā zināms, vienības pamatvārtsargs Bens Bišops pašlaik ir savainots un visdrīzāk tieši Gudļevskis būs zviedra Andeša Linbēka aizvietotājs Stenlija kausa izcīņas ievadā.

"Ja kaut kas notiks, Gudļevskim būs jābūt gatavam doties laukumā. Negribēju, lai viņa pirmais mačs būtu izslēgšanas turnīrā," teica "Lightning" galvenais treneris Džons Kūpers. "Viņš uzvarēja. Tieši tā es vērtēju vārtsargus - pēc uzvarētām spēlēm. Viņš bija neatkārtojams."

Tikmēr par otro spožāko zvaigzni mačā kļuva pieredzējušais aizsargs Ēriks Brīvers, kurš uzvarētāju labā precīzi meta divas reizes, dubultojot savu šosezon gūto vārtu skaitu.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Lightning" ar 99 punktiem 81 spēlē pakāpās uz otro vietu, apsteidzot Monreālas "Canadiens". Tieši šīs divas komandas savā starpā tiksies Stenlija kausa pirmajā kārtā, bet otrajai komandai būs mājas spēļu priekšrocības.

Regulārās sezonas noslēdzošajā mačā "Lightning" svētdien viesosies pie Vašīngtonas "Capitals".

Kā zināms, iepriekšējā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes. Savukārt tagad viņš kļuvis par trešo vārtsargu, kurš spēlējis NHL, jo iepriekš bez Irbes to bija paveicis arī Pēteris Skudra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!