Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien palīdzēja viņa pārstāvētajai Sirakjūsas "Crunch" vienībai izcīnīt uzvaru pēcspēles metienu sērijā Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā.

"Crunch" savā laukumā ar 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Jūtikas "Comets" hokejistus, tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas

Gudļevskis šajā mačā kopumā atvairīja 31 no 34 pretinieku metieniem, bet "bullīšos" viņš tika pārspēts tikai reizi no trim mēģinājumiem.

Tikmēr uzvaru "Crunch" komandai pēcspēles metienos nodrošināja Teners Ričards.

Šosezon Gudļevskis 12 mačos vidēji ielaidis 3,00 ripas un atvairījis 87,5% pretinieku metienus.

Citā sestdienas mačā pie uzvaras tikusi uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas savā laukumā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja Sandjego "Gulls" hokejistus.

Jevpalovs šajā mačā veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon hokejists 18 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Citā mačā uzvaru guva arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kas savu skatītāju priekšā ar 6:2 (1:2, 3:0, 2:0) apspēlēja Hēršijas "Bears", kam dienu iepriekš piekāpās ar 2:5.

Bļugers, kurš piektdien kopš savainojuma izārstēšanas aizvadīja pirmo maču šajā sezonā, šoreiz spēlei nebija pieteikts.

AHL regulārā čempionāta kopvērtējumā "Penguins" ar 33 punktiem 23 mačos ir Atlantijas divīzijas pirmajā vietā un pirmajā pozīcijā visā līgā, bet "Crunch" vienība ar 33 punktiem 23 cīņās ir Ziemeļu divīzijas vadībā.

Savukārt "Barracuda" ar 21 punktu 18 spēlēs atrodama Klusā okeāna divīzijas sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!