Foto: F64

Latvijas olimpiskās izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis pēc atgriešanās Ziemeļamerikā trenēsies kopā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning" un vismaz uzreiz netiks nosūtīts atpakaļ uz Amerikas hokeja līgu (AHL), vēsta vietējie mediji.

Gudļevskis aizvadīja divus mačus Soču olimpiskajās spēlēs, pasaulei sevi skaļi piesakot ar izcilo sniegumu ceturtdaļfināla cīņā pret Kanādu. Īsi pirms Olimpiādes starta latvietis izpelnījās formālu izsaukumu no "Lightning" fārmkluba AHL turnīrā Sirakjūsas "Crunch".

Toreiz uz "Crunch" komandu tika nosūtīts Sedriks Dežardens, lai viņš NHL pārtraukuma laikā, kas saistīts ar Soču olimpisko spēļu norisi, varētu tikt pie spēļu prakses. Olimpiādes laikā NHL regulārā čempionāta spēles nav paredzētas, tomēr katrā komandā jābūt pieteiktiem vismaz diviem spēlēt varošiem vārtsargiem, tāpēc latvietis izpelnījās formālu izsaukumu uz "Lightning".

Pašlaik joprojām nav zināms, kad laukumā varēs atgriezties savainotais Tampabejas kluba otrais vārtsargs Andešs Linbēks. Komandas treneri vietējiem medijiem atklājuši, ka šī iemesla dēļ Gudļevskis uzkavēsies "Lightning" komandā.

Zviedru vārtsargs pašlaik cenšas atkopties no potītes traumas. Līdz laikam, kamēr šajā jautājumā būs kāda skaidrība, latvietis trenēsies ar "Lightning" komandu.

Pirmo spēli pēc Olimpiādes pārtraukuma Tampabejas klubs aizvadīs 27.feburārī.

Gudļevskis 8.februārī pirms došanās uz Sočiem pirmo reizi tika pieteikts NHL spēlei, taču laukumā nedevās. Pēc tās Gudļevskis tika nosūtīts atpakaļ uz AHL, no kurienes tika izsaukts vien dienu iepriekš.

Latvietis arī pirms tam uz neilgu laiku tika izsaukts uz "Lightning" komandu, kam bija savainoti abi vārtsargi. Jau dienu vēlāk latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz "Lightning" fārmklubu, jo savainojumu izārstēja pamatvārtsargs Bens Bišops. Iepriekšējo reizi nelielu traumu Bišops guva janvāra sākumā. Toreiz "Lightning" no sava fārmkluba "Crunch" izsauca Dežardenu, bet konkurenta prombūtnes laikā Gudļevskis tika pie nedēļas labākā spēlētāja balvas līgā.

Šosezon aizvadītajās 22 spēlēs AHL turnīrā Gudļevskis vidēji ielaidis 2,69 ripas un atvairījis 90% pretinieku metienu, tiekot pie 11 panākumiem un četras reizes paliekot nepārspēts.

Gudļevskis savā debijas sezonā Ziemeļamerikā uz "Lightning" komandu bija izsaukts oktobrī, kad ar vienību aizvadīja vienu treniņu.

Kā zināms, šajā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

"Lightning" ar 71 punktu 58 spēlēs pašlaik ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!