Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien tika nomainīts pēc pirmās trešdaļas Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā.

Aizvadītajā cīņā Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" vienība ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:0, 1:1) savā laukumā pieveica Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandu.

Gudļevskis maču uzsāka sākumsastāvā, pirmajā trešdaļā atvairot septiņus no deviņiem pretinieku metieniem, bet pēc tam viņu nomainīja krievs Andrejs Vasiļevskis, kurš turpinājumā atvairīja desmit no 11 raidījumiem.

Šosezon latvietis piedalījies 19 spēlēs, kuru laikā guvis 12 uzvaras. Viņš katrā no mačiem vidēji ielaidis 2,85 ripas un atvairījis 90% sāncenšu raidījumus.

Savukārt pēdējā laikā ļoti sekmīgi spēlējošais Vasiļevskis 19 spēlēs izcīnījis 11 panākumus, vidēji ielaižot 2,25 ripas un atvairot 92,3% metienu.

Tāpat uzvaru guvusi uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas "Comets" komanda, kas savā laukumā ar 4:1 (2:1, 2:0, 0:0) pieveica Adirondakas "Flames" hokejistus.

Ķēniņš šajā mačā veica četrus nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon latvietis piedalījies 33 spēlēs, kuru laikā guvis piecus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +6.

Vēl vienā mačā pieteikumā neiekļuva aizsargs Ralfs Freibergs, kura pārstāvētā Sentdžonsas "IceCaps" komanda savā laukumā ar 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) piekāpās Lehaiveli "Phantoms".

AHL Rietumu konferences vicelīdere ar 51 punktiem 36 spēlēs ir "Comets" komanda, bet "Crunch" ar 51 punktiem 37 mačos ieņem Austrumu konferences ceturto vietu. Savukārt "IceCaps" ar 36 punktiem šajā konferencē atrodas 13.pozīcijā.

Tikmēr Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) rezultatīvu piespēli sestdien izpildīja aizsargs Ričards Birziņš, palīdzot Talsas "Oilers" vienībai izbraukumā ar 5:3 (2:1, 2:2, 1:0) apspēlēt Repidsitijas "Rush" hokejistus.

Latvietis šajā duelī arī nopelnīja 2+2 soda minūtes, kuru izciešanas laikā pretinieki guva vienus vārtus, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šajā sezonā Birziņš 23 mačos tagad izcēlies ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Vitālija Pavlova pārstāvētā Kolorado "Eagles" vienība, kas izbraukumā ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) uzveica Beikersfīlas "Condors" komandu.

Pavlovs šajā duelī izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

ECHL kopvērtējumā pašlaik "Eagles" komanda ar 44 punktiem 35 cīņā atrodama ceturtajā pozīcijā, bet "Oilers" ar 40 punktiem ir sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!