Foto: penguins.nhl.com

Latviešu hokejisti Kristers Guļevskis un Teodors Bļugers sestdien palīdzēja vienībām uzvarēt Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs.

Vārtsargs Gudļevskis atvairīja 32 no 34 pretinieku raidījumiem, bet viņa pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda savā laukumā ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Toronto "Marlies".

Šī "Crunch" komandai bija septītā uzvara pēdējo deviņu spēļu laikā, tomēr tās izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru ir ļoti minimālas. Līdz regulārās sezonas beigām vienībai atlikuši vēl trīs mači.

Savukārt uzbrucēja Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda sestdien izbraukumā ar 4:3 (3:1, 1:1, 0:1) apspēlēja Hēršijas "Bears" spēlētājus, Latvijas hokejistam izceļoties ar vienu metienu un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Nesen studenta karjeru noslēgušais Bļugers profesionālajā sportā joprojām nav ticis pie rezultativitātes punktiem, bet "Penguins" vienība jau garantējusi dalību AHL izslēgšanas turnīrā.

Laukumā sestdien izgāja arī vēl viens jaunais Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, tomēr viņa pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" komanda ļoti rezultatīvā cīņā ar 5:8 (2:1, 3:3, 0:4) izbraukumā piekāpās Teksasas "Stars". Cīņas gaitā "Barracuda" bija vadībā ar 5:2, tomēr ielaida noslēdzošos sešus vārtus.

Jevpalovs šoreiz izcēlās ar diviem metieniem un negatīvu lietderības koeficientu -3, bet "Barracuda" turpina ļoti sīvu cīņu par dalību izslēgšanas turnīrā.

Vēl sestdien profesionālajā sportā joprojām nedebitēja amatieru pārbaudes laika līgumu noslēgušais uzbrucējs Rihards Bukarts, kura pārstāvētā Portlendas "Pirates" vienība savā laukumā ar 1:6 (0:1, 1:2, 0:3) kapitulēja Providensas "Bruins". Tāpat zaudējumu cieta Jūtikas "Comets", kas izbraukumā ar 2:3 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Sentdžonsas "IceCaps". Kā zināms, uz "Comets" komandu no Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vankūveras "Canucks" sestdienas vakarā tika nosūtīts latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

"Comets" komanda jau garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet "Pirates" ir tuvu tam.

AHL turnīra tabulā "Comets" ar 84 punktiem 72 spēlēs atrodas Ziemeļu divīzijas trešajā pozīcijā, kur ceturtā ar 78 punktiem 73 mačos ir "Crunch". Vēl "Penguins" ar 89 punktiem 72 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kamēr "Pirates" ar 85 punktiem atkāpusies uz ceturto pozīciju, bet "Barracuda" ar 71 punktu 66 spēlēs ir ceturtā Klusā okeāna divīzijā, kurā liela daļa komandu aizvada mazāk spēļu nekā citās divīzijās.

Ja pašlaik noslēgtos regulārā sezona, "Penguins", "Comets" un "Pirates" iekļūtu izslēgšanas turnīrā, bet "Crunch" un "Barracuda" paliktu ārpus. Labas cerības uz iekļūšanu "play-off" cīņās ir arī "Barracuda" komandai, kurai sezonas pēdējos divos mačos jāsasniedz procentuāli labāks rādītājs nekā Centrālās divīzijas piektajai vietai. To pašlaik ar 0,548% ieņem Šarlotes "Checkers", bet Sanhosē klubam tas ir 0,538%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!