Foto: Reuters/Scanpix
Uz šīssezonas labākā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) aizsarga trofeju – Džeimsa Norisa balvu – pretendē trīs klubu kapteiņi - Zdeno Hara no Bostonas "Bruins", Niklass Lidstrēms no Detroitas "Red Wings" un Šī Vēbers no Nešvilas "Predators", vēsta NHL mājas lapa.

Lidstrēms, kurš aizvada savu 19. sezonu NHL, Norisa balvu jau saņēmis sešas reizes, bet Zdeno Hara šo kausu ieguvis vienreiz, savukārt Vēbers, kurš NHL spēlē piekto pilnu sezonu, pirmoreiz nominēts Norisa balvai.

Lidstrēms ir otrs rezultatīvākais šīssezonas regulārā čempionāta aizsargs – 82 spēlēs viņš guvis 16 vārtus un izdarījis 46 rezultatīvas piespēles, turklāt viņa spēle ir ļoti korekta, kopumā zviedru hokejists aizvadītajā sezonā nopelnījis tikai 20 soda minūtes, kas viņam ļauj pretendēt arī uz lēdijas Bingas balvu, ko NHL pasniedz džentlmeniskākajam spēlētājam.

Zdeno Hara, kuram pieder NHL spēcīgākā metiena rekords, regulāro čempionātu pabeidza ar iespaidīgu lietderības koeficientu, +33, kas ir labākais starp aizsargiem.

Šī Vēbers šosezon guvis 16 vārtus, no kuriem sešus – skaitliskajā vairākumā. Pirmo gadu esot Nešvilas "Predators" kapteiņa godā, viņš komandu pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē aizvedis līdz Stenlija kausa izcīņas otrajai kārtai.

Norisa balvas ieguvējs tiks paziņots 22. jūnijā Lasvegasā, kur notiks NHL sezonas apbalvošanas ceremonija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!