Foto: AP/Scanpix/LETA

Pieredzes bagātais Slovākijas hokeja milzis Zdeno Hara otrdien aizvadīja savu 1500. spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), tomēr tas neļāva Bostonas "Bruins" gūt jau septīto panākumu pēc kārtas šajā sezonā.

"Bruins" viesos ar rezultātu 4:5 (1:3, 2:1, 1:1) piekāpās Monreālas "Canadiens", piedzīvojot pirmo zaudējumu pēdējās sešās spēlēs. Uzvarētāju labā divus vārtus iemeta Viktors Mete, vārtus un rezultatīvu piespēli iekrāja Tomāšs Tatārs un Bens Čiaro, savukārt Džefam Petrijam divas rezultatīvas piespēles.

Bostonas komandas rindās ar gūtiem vārtiem izcēlās Deivids Pastrņāks, kurš jau 13 spēlēs pēc kārtas spējis atzīmēties vismaz ar vienu rezultativitātes punktu.

Citā spēlē Ņujorkas "Islanders" mājās ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) pieveica Otavas "Senators", gūstot jau desmito panākumu pēc kārtas. Ņujorkas vienībā vārtus un rezultatīvu piespēli nopelnīja Keisijs Sizikas un Kails Klaterbaks, savukārt Kols Bardro savus pirmos vārtus NHL guva, izpildot "bullīti", tādējādi kļūstot tikai par septīto hokejistu līgas vēsturē, kurš savus pirmos vārtus guvis ar soda metienu.

Ar tādu pašu rezultātu uzvaru svinēja arī Filadelfijas "Flyers", kas savā laukumā ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes", kas piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas. Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli Filadelfijas vienībā izcēlās Klods Žirū un Šons Kuturjē, bet Metam Niskanenam divas piespēles. Vienīgos vārtus "Hurricanes" rindās guva Lukas Valmarks.

Savukārt Toronto "Maple Leafs" savā laukumā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) uzvarēja Losandželosas "Kings". Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli Toronto rindās izcēlās Ostons Metjūss un Viljams Nīlanders, savukārt Alekss Iafallo guva "Kings" vienīgos vārtus.

Tikmēr ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Dalasas "Stars", kas mājās ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pārspēja Kolorādo "Avalanche". Divus vārtus "Stars" rindās guva Radeks Faksa, bet "Avalanche" pie uzvaras nav tikusi jau pēdējās piecās spēlēs.

Pēc spēles soda metienu sērijā piedalījās Ņūdžersijas "Devils", kas ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Vinipegas "Jets". Vārtus spēles pamatlaikā guva Niko Hišiers un Endrū Kops, bet uzvaru "Devils" atnesa Džespera Bokvista rezultatīvais izgājiens vienatnē pret vārtsargu.

Maču pamatlaikā nespēja pabeigt arī Arizonas "Coyotes" un Kalgari "Flames". Mājinieki "Flames" ar rezultātu 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 1:0) papildlaikā uzveica "Coyotes". Uzvarētāju labā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Metjū Tkačuks, bet vēl trīs spēlētāji iekrāja divus rezultativitātes punktus.

Citviet pērnā gada čempioni Sentluisas "Blues" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Vankūveras "Canucks", svinot jau piekto panākumu pēc kārtas. Uzvaru nesošie vārti Džeidena Švarca rēķinā.

Tikmēr uzvaras ar rezultātu 4:2 svinēja Sanhosē "Sharks" un Minesotas "Wild". "Sharks" savā laukumā ar 4:2 (0:0, 2:0, 2:2) pieveica Čikāgas "Blackhawks", Timo Maieram un Tomāšam Hertlam izceļoties ar 1+1. Tikmēr Bārklejs Gūdrovs pievienoja divas piespēles. Savukārt "Wild" viesos ar 4:2 (0:0, 1:2, 3:0) uzvarēja Anaheimas "Ducks". Vārtus un rezultatīvu piespēli "Wild" komandā nopelnīja Mets Cukarello.

Trešdien NHL tiks aizvadīts divas spēles, bet nevienā no tām nepiedalīsies Latvijas hokejistu komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!