Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokejam nākamais gads būs ļoti svarīgs, jo pēc 2020. gada pasaules čempionāta risināsies olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kam sekos gatavošanās Rīgā notiekošajam pasaules čempionātam, un galvenais treneris Bobs Hārtlijs ir apmierināts ar virzienu, kurā valstsvienība iet.

Latvijas hokeja izlase šajā nedēļā Liepājā aizvadīs pārbaudes spēļu turnīru, kurā bez Latvijas startēs arī Baltkrievija, Francija un Slovēnija. Preses konferencē, kurā Latvijas Hokeja federācija (LHF) pagarināja sadarbības līgumu ar telekomunikāciju uzņēmumu "Bite", Hārtlijs teica pozitīvus vārdus par Latviju un šejienes hokeju.

"Man patīk strādāt ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) un Latvijas hokejistiem, jo viņi pārstāv to, ar ko latvieši ir pazīstami – smags darbs, godīgums, aizrautība. Šajā valstī esmu bijis trīs gadus, un pasaules čempionāta norise Rīgā pierāda, ka šeit ir laba dzīves kvalitāte. Draugiem Ziemeļamerikā saku, ka Rīga, Liepāja, Daugavpils un Ventspils, diemžēl, ir labi glabāti noslēpumi. Šī ir skaista valsts, tā nav liela, bet kvalitatīva," teica Hārtlijs.

"Mums 2020. gada pasaules čempionātā Cīrihē būs lielisks izaicinājums, pēc kura būs jāgatavojas olimpiskajai kvalifikācijai," turpināja treneris. "Tad arī klāt būs čempionāts Rīgā. Mēs tuvojamies ļoti svarīgam posmam, mēs taisām lielu vilni, tik lielu, cik lielu var redzēt Baltijas jūrā. Tas būs pozitīvs vilnis. Man patīk virziens, kurā mēs ejam."

Turnīrs Liepājā norisināsies no 7. līdz 9.novembrim. Sacensību pirmajā dienā Latvija tiksies ar Slovēniju.

Savukārt 2022. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvijas hokeja valstsvienībai būs jāspēlē pret Franciju, Itāliju, kā arī vienu komandu no trešās kārtas kvalifikācijas grupas uzvarētājiem. Turnīrs risināsies Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!