Foto: F64

Latvijas vīriešu hokeja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs sarunā ar Latvijas Televīziju atklāja, ka nav nemaz tiecies saņemt atalgojumu no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) nenotiekošā pasaules čempionāta dēļ.

Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" vienība Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēs izstājās pirmajā kārtā, sērijā ar rezultātu 2-4 piekāpjoties Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem. Kanādieša nākamā iecere bija doties uz Latviju, kur viņš ar valstsvienību uzsāktu gatavošanos pasaules čempionātam hokejā, tomēr koronavīrusa Covid-19 dēļ turnīrs tika atcelts un treniņi nemaz netika uzsākti.

"Es pat neaizsūtīju savu līguma versiju Hokeja federācijai," saka Hārtlijs. "Man nebija morālu tiesību prasīt samaksu. Ja nav pasaules čempionāta, tad nav pamata izmaksāt atalgojumu. Šobrīd atrodos mājās [Kanādā], par pārējo pagaidām nedomāju."

Jau ziņots, ka LHF finansiāli sarežģītās situācijas dēļ atlaidusi vairumu savu darbinieku.

Sezonas laikā speciālists uzturējis kontaktu ar vairākiem Latvijas izlases pārstāvjiem. Viens no viņiem bijis Rīgas "Dinamo" aizsargs Kristaps Zīle, kuram sezona nopietna ceļgala savainojuma dēļ beidzās jau pēc 21 nospēlēta mača.

"Jutu, ka nepieciešams sazināties ar Zīli," stāsta Hārtlijs. "Īpaši pēc viņa smagā savainojuma. Viņš ir ļoti labs jauns spēlētājs. Vēlējos uzzināt, kā viņam sokas. Tas vairāk bija draudzīgs, nevis lietišķs hokeja zvans.

Zvaigžņu spēles pārtraukumā runāju ar Lauri Dārziņu. Sezonas laikā biežāk sanāca komunicēt ar Kasparu Daugaviņu un Miku Indraši, tomēr, tuvojoties sezonas beigām un redzot kā visā pasaule līgas viena pēc otras aptur savas izslēgšanas spēles, nejutu vajadzību uzbāzties spēlētājiem. Šobrīd labāk nogaidīt un netraucēt."

No otrpus okeānam spēlējošajiem hokejistiem svarīga šī sezona bija Elvim Merzļikinam, kurš veiksmīgi debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Pirms sezonas sākuma Ziemeļamerikas žurnālisti bieži par viņu uzdevuši jautājumus tieši Hārtlijam.

"Teicu, ka šī ir viņa līga un Elvis demonstrēs augstvērtīgu sniegumu. Jā, pats sākums neizdevās, kā viņš vēlētos. Īpaši pirmā spēle, iespējams, iedvesa zināmas šaubas viņa un citos prātos. Tobrīd, kad ar Elvi sazinājos, atgādināju, lai viņš turpina būt cīnītājs, neatkāpjas no savas būtības. Elvis ir patiešām īpašs. Viņš ir dzimis vārtsargs. Sazinoties ar Elvi, teicu, jā, iespējams, šobrīd galvā tev valda juceklis, nemaz nerunājot par pārliecības trūkumu. Tomēr, spītējot visām grūtībām, gatavojies tai īpašajai spēlei, kura drīz pienāks. Tā visu saliks savās vietās," atminās treneris.

Šveicē paredzētais turnīrs būtu ceturtais Latvijas izlases čempionāts hokejā ar Bobu Hārtliju kā galveno treneri. Ar kanādieti pie valstsvienības stūres izlase 2018. gadā sasniedza ceturtdaļfināla kārtu, kurā tā ar rezultātu 2:3 piekāpās Zviedrijas izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!