Foto: F64

Normunds Sējējs pirmajā spēlē hokeja kluba "Liepāja" galvenā trenera amatā trešdien "Optibet" hokeja līgā (OHL) debitēja ar grūtu uzvaru viesos pār "Mogo"/LSPA, kurzemniekiem atgriežoties pirmajā vietā turnīra tabulā.

"Liepāja" viesos ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) uzvarēja "Mogo"/LSPA.

Pirmie vadībā izvirzījās mājinieki. Spēles septītajā minūtē Robs Šremps vārtu priekšā piespēlēja Kasparam Saulietim, kurš atrada spraugu Māra Jučera cietoksnī. Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē liepājnieki mazākumā izlīdzināja rezultātu – pretuzbrukumā vārtu augšējā stūrī trāpīja Linards Mazurs-Mago.

Otrās trešdaļas sākumā viesi, spēlējot vairākumā četri pret trīs, izvirzījās vadībā. Brīdī, kad uz ledus bija atgriezies noraidītais Martins Laviņš, Bruno Zabis precīzi meta no labā iemetienu apļa. Arī mājinieki otros vārtus guva vairākumā, šajā gadījumā izmantojot divu hokejistu pārsvaru. Jučers atvairīja spēcīgu Saulieša metienu, bet pie vārtu priekšā atsistās ripas pirmais bija Renārs Demiters – rezultāts 2:2.

Piecas minūtes pirms spēles beigām Māris Miezis no aizvārtes precīzi piespēlēja Ričardam Fominam, kura metienu Kazanovam neizdevās atvairīt. Atlikušajā laikā mājinieki saņēma divu minūšu noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, ko izdevās izturēt.

Pēdējās deviņas sekundes "Mogo"/LSPA ieguva arī vairākumu, tomēr arī ar sešiem laukuma spēlētājiem vārtus neizdevās gūt.

Mājiniekiem par labāko spēlētāju tika atzīts Kaspars Saulietis, liepājniekiem – uzvaras vārtu autors Ričards Fomins.

"Mogo"/LSPA rindās abu vārtu tapšanā piedalījās Saulietis (1+1) un Roberts Šremps (0+2), bet viesiem Māris Jučers vārtos tika galā ar 21 mājinieku metienu.

Turnīra tabulas vadībā ar 14 punktiem deviņos dueļos ir izvirzījusies "Liepāja", 13 punkti astoņās cīņās ir "Olimp"/"Venta 2002", bet vadošo trijnieku ar desmit punktiem astoņos mačos noslēdz "Mogo"/LSPA, kurai ar tikpat punktiem sešos dueļos seko "Zemgale"/LLU. Hokeja skola "Rīga" astoņās spēlēs tikusi pie pieciem punktiem, par diviem mazāk ir "Prizmai"/IHS, kas laukumā devusies jau deviņas reizes, kamēr Daugavpils "Dinaburga" četros mačos palikusi bešā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!