Foto: DELFI
Latvijas atklātā hokeja čempionāta vienība "Ogre" atteikusies aizvadīt regulārā čempionāta pēdējo maču, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Kā teikts LHF Disciplinārās komisijas ceturtdien publiskotajā sēdes protokolā, komanda "Ogre" atteikusies turpināt dalību Latvijas meistarsacīkstēs un atteikusies no dalības spēlē ar "Liepājas metalurgs II" šī gada 26.februārī, kas abām vienībām ir pēdējā regulārā čempionāta spēle.

LHF Disciplinārā komisija, pamatojoties uz čempionāta reglamentu, nolēma piešķirt "Liepājas metalurgs II" vienībai uzvaru ar rezultātu 5:0 un pārējām komandām saglabāt pret komandu "Ogre" iegūtos punktus.

Tādējādi "Ogre" ar 14 punktiem 32 spēlēs ieņēmusi regulārā čempionāta pēdējo, devīto vietu, nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Kā ziņots, čempionāta pārliecinošā vadībā ir "Ozolnieki/Monarch" hokejisti, kas 30 spēlēs tikuši pie 82 punktiem un jau garantējusi sev pirmo vietu regulārā čempionāta noslēgumā. Otrajā vietā ar 71 punktu 32 mačos atrodas "Liepājas metalurgs 2", bet trešajā pozīcijā ar 67 punktiem 31 mačā ir Daugavpils " Latgale" komanda.

Ceturtie ar 56 punktiem 30 spēlēs ir "SMScredit.lv" hokejisti, piektajā vietā ar 48 punktiem 31 mačā atrodas "Zemgale"/JLSS vienība, sestajā pozīcijā ar 37 punktiem 30 spēlēs ir Lietuvas komanda Elektrēnu "Energija-Orakulas", septītajā vietā ar 23 punktiem 30 mačos atrodas "Rīga/Prizma", bet astotajā pozīcijā atrodas "Rīga"/LSPA komanda, kas 30 spēlēs tikusi pie 16 punktiem.

Regulārajā čempionātā katra no deviņām komandām aizvadīs pa 32 spēlēm, bet pēc tam astoņas labākās iekļūs izslēgšanas cīņās.

Regulārā sezona noslēgsies sestdien, bet ceturtdaļfināla pirmās spēles tiks aizvadītas jau 2.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!