Foto: Kaspars Volonts; facebook.com/hkrigaofficial

Devīto zaudējumu pēc kārtas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta ietvaros otrdien piedzīvoja Latvijas komanda "Rīga", kas ar rezultātu 2:4 (2:2, 0:2, 0:0) savā laukumā kapitulēja Habarovskas "Amurskije tigri" vienībai.

Kaut rīdzinieki ielaida pirmos vārtus, turpinājumā trīs minūšu laikā izcēlās Kirils Galoha un Aleksandrs Visockis, kas deva mājiniekiem vadību ar 2:1. Tomēr vēl pirmajā trešdaļā Habarovskas hokejisti panāca 2:2, bet otrajā trešdaļā iemeta vēl divus vārtus, kas Latvijas komandai lika ciest kārtējo neveiksmi.

Tieši Visockis tika nosaukts par savas komandas labāko spēlētāju.

"Rīgas" hokejisti sezonu iesāka ar desmit zaudējumiem pēc kārtas, oktobra vidū divreiz izdevās uzveikt Maskavas "Kriļja sovetov" komandu, bet tagad atkal seko ilga neveiksmju sērija.

Trešdien rīdzinieki ar "Amurskije tigri" vienību spēkosies atkārtoti, bet pēc tam sāksies izlašu pārtraukums, un nākamo reizi Latvijas vienība laukumā izies vien 12. novembrī.

Turnīra tabulā "Rīga" ar astoņiem punktiem 21 mačā ieņem pēdējo, 15., vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

"Rīgas" galvenais treneris šosezon ir Aleksandrs Ņiživijs, kurš iepriekš strādāja par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgu. Tagad viņš samainījies vietām ar "Rīgas" iepriekšējo vadītāju Ronaldu Ozoliņu, kurš kļuvis par Normunda Sējēja asistentu "Dinamo".

"Rīga" pagājušās sezonas MHL regulārajā čempionātā Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņēma sesto vietu starp astoņām komandām, "play-off" turnīram nekvalificējoties.

Pirms tam piecas sezonas pēc kārtas "Rīgas" komanda spēja sasniegt izslēgšanas turnīru.

Jaunajā MHL sezonā līgā spēlē 31 komanda no Krievijas, Kazahstānas un Latvijas. Spēlējot vienīgi ar Rietumu konferences komandām, "Rīgas" hokejisti regulārajā čempionātā aizvadīs 56 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!