Foto: Publicitātes foto
Latvijas hokeja klubs "Rīga" svētdien Krievijas Jaunatnes līgas (MHL) spēlē, viesos ar 2:4 (2:0, 0:3, 0:1) zaudēja Stupino "Kapitan" komandai, piedzīvojot pirmo neveiksmi savā astotajā sezonā šajā līgā.

Rīdziniekiem vārtus guva Aleksandrs Smirnovs un Aleksejs Popovs, jau spēles 11.minūtē Ronalda Ozoliņa vadītajai komandai esot priekšā ar 2:0. Tiesa, pēc tam sekoja pagalam neveiksmīga otrā trešdaļa, kurā "Kapitan" guva trīs vārtus, vēl vienu ripu iemetot 54.minūtē.

Jau vēstīts, ka abu komandu pirmajā spēlē sestdien "Rīga" uzvarēja ar 3:1, tad izcīnot trešo uzvaru tikpat mačos. Pirmo mājas spēli rīdzinieki aizvadīs nākamajā trešdienā, kad Piņķos uzņems Maskavas "Dinamo" jaunos hokejistus.

Ziņots, ka sezonas ievadā rīdzinieki viesos divreiz pārspēja Čehovas "Ruskije vitjazi" komandu, esot labāki ar 2:0 un 3:2 pagarinājumā.
Astoņi punkti četrās spēlēs "Rīgas" komandai patlaban dod sesto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.
Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē. Līgā debitējis Ķīnas klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star Junior", kas savas mājas spēles aizvadīs Rīgā. Šajā komandā par ģenerāldirektoru strādā latvietis Raitis Pilsētnieks.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.
Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!