Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) piekāpās Čehovas "Ruskije vitjazi" vienībai, kuru pārstāv Latvijas uzbrucējs Haralds Podziņš un aizsargs Zigurds Podziņš.

Otrās trešdaļas vidū viesiem vadību deva Artjoms Osipovs, bet minūti un 15 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām 2:0 panāca Jevgēņijs Poltoraks. "Rīgas" hokejisti cīņā par uzvaru atkal iesaistījās trešās trešdaļas vidū, kad pēc Edgara Kurmja un Edmunda Augstkalna piespēlēm vārtus guva Kārlis Ozoliņš, tomēr atlikušajā laikā izlīdzinājumu viesi panākt neprata.

Abi brāļi Podziņi šajā mačā sacentās savas komandas trešajos virknējumos. H.Podziņš trešajā trešdaļā izcēlās ar divu minūšu noraidījumu par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju.

Sestdien komandas tiksies atkārtoti.

Pēdējos sešos mačos Krievijas klubs izcīnījis trīs panākumus.

Šīs sezonas 31 spēlē 18 gadus vecais H.Podziņš iekrājis vienus vārtus un piecas rezultatīvas piespēles, bet 17 gadus vecais aizsargs Z.Podziņš 29 mačos guvis divus vārtus.

Abas komandas savā starpā aizvadīja divas spēles decembra nogalē. Pirmajā cīņā Rīgas vienība piedzīvoja zaudējumu ar 3:6, taču nākamajā dienā spēja revanšēties ar panākumu 4:2.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā "Rīgas" komanda oficiāli sev nodrošinās vietu izslēgšanas spēļu turnīrā, jo pie ceļazīmes jau tikušas Rietumu konferences vadošās četras komandas, no kurām rīdzinieki atpaliek vien par trim punktiem.

Iepriekšējās divās spēlēs "Rīgas" spēlētāji savā laukumā tikās ar Latvijas speciālista Aleksandra Beļavska trenētās Baltkrievijas komandas Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" hokejistiem. Vienības panākumus dalīja uz pusēm, bet pirms tam divas uzvaras tika izcīnītas pret citu Baltkrievijas vienību Minskas "Junostj".

Decembrī 11 no "Rīgas" komandas spēlētājiem un galvenais treneris Leonīds Tambijevs Latvijas U-20 izlases rindās startēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kuru vienība noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Šīs sezonas 43 spēlēs "Rīgas" vienība piedzīvojusi 13 zaudējumus pamatlaikā. "Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 84 punktiem ieņem piekto vietu, bet "Ruskije vitjazi" ar 76 iekrātiem punktiem 41 spēlē joprojām atrodas septītajā pozīcijā.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!