Foto: F64

Pie sestās uzvaras pēc kārtas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta cīņās svētdien tika Latvijas komanda "Rīga", kas savā laukumā tikai mača izskaņā izrāva panākumu 4:3 (1:1, 0:2, 3:0) pār Južnosahaļinskas "Sahaļinskije akuli" vienību.

Latvijas komandas labā divus vārtus guva Frenks Razgals, bet pa reizei izcēlās Kārlis Čukste un Nikolajs Jeļisejevs.

Mača rezultātu septītajā minūtē atklāja Razgals, taču turpinājumā mājinieki ilgi vārtus gūt nespēja, kas viesiem otrajā trešdaļā ļāva izvirzīties vadībā ar 3:1. Ofensīvu "Rīga" veica noslēdzošajā periodā, kad 44.minūtē rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Čukste, bet dažas minūtes vēlāk neizšķirtu jau panāca Jeļisejevs.

Galavārds šajā cīņā piederēja dueļa pirmo vārtu autoram Razgalam, kurš ar precīzu metienu vienu minūti un 49 sekundes pirms pamatlaika beigām nodrošināja "Rīga" hokejistiem sesto uzvaru pēc kārtas.

Iepriekš šosezon Latvijas komanda nebija spējusi uzvarēt vairāk kā trīs spēlēs pēc kārtas.

Abas vienības iepriekš šajā sezonā tikušās vienu reizi, kad septembrī rīdzinieki izbraukumā uzvarēja ar 7:2.

"Sahaļinskije akuli" komanda savā iepriekšējā mačā pārtrauca piecu uzvaru sēriju.

Trešdien "Rīgas" komanda pavēstīja, ka pēc spēlētāja vēlmes pārtrauktas līgumsaistības ar uzbrucēju Artūru Ševčenko. Rīgas "Dinamo" sistēmā 20 gadus vecais Ševčenko spēlēja kopš 2011./12.gada sezonas, līdz šim 185 mačos MHL čempionātā gūstot 20 vārtus un veicot 29 rezultatīvas piespēles. Šosezon viņš 46 cīņās tika pie pieciem vārtiem un deviņām piespēlēm, kā arī negatīva lietderības koeficienta -7.

Kā zināms, regulārās sezonas noslēdzošās mājas spēļu sērijas pirmajā mačā rīdzinieki otrdien ar 4:2 pārspēja Stupino "Kapitan" hokejistus, ceturtdien ar 4:3 uzvarēja Čehovas "Ruskije vitjazi", bet noslēgumā samēros spēkus arī ar Habarovskas "Amurskije tigri".

Noslēdzošās četras regulārā čempionāta spēles Latvijas komanda aizvadīs izbraukumā.

Ar 51 spēlē izcīnītiem 74 punktiem "Rīga" Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā. Tiesa, otrajā pozīcijā esošā Čehijas komanda Karlovi Vari "Energie" jau izstājusies no turnīra, bet turnīra oficiālajā mājaslapā tā no kopvērtējuma joprojām nav izslēgta.

Savukārt "Sahaļinskije akuli" ar 49 spēlēs izcīnītiem 48 punktiem ir astotā starp Centra divīzijas komandām, arī turpinot cīņu par vietu izslēgšanas mačos.

Kā zināms, "Rīgas" komandas pirmo četru sezonu galvenais treneris Leonīds Tambijevs karjeru turpina Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempiones Karagandas "Sariarka" no Kazahstānas treneru kolektīvā, bet viņa vietā vasarā stājās līdzšinējais palīgs Ronalds Ozoliņš.

Bez Rīgas "Dinamo" sistēmas uzbrucējiem Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova, kuri pārcēlās uz "Sariarka" komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka, kurš devies uz Ziemeļameriku, "Rīgas" komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ šajā sezonā vairs nepārstāv arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs.

Šajā sezonā rīdzinieku sastāvu papildinājuši trīs talantīgi lietuviešu hokejisti.

MHL regulārajā čempionātā 38 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Rīdzinieki aizvadīs pa četriem mačiem ar deviņām savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras Rietumu konferences divīzijas desmit vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 38 sacensību dalībniekiem.

Janvārī par izstāšanos no MHL turnīra paziņoja Čehijas komanda Karlovi Vari "Energie", kura bija viena no "Rīgas" konkurentēm Ziemeļrietumu divīzijā. Līdz ar to šajā divīzijā vienību skaits samazinājās līdz deviņām, tādejādi pārējiem klubiem atvieglinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās šajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas "Molodaja gvardija", kā arī krievu klubi Kazaņas "Bars" un Permas "Molot". Tikmēr debiju turnīrā piedzīvo Krasnodaras "Berkuti Kubaņi", Kazaņas "Irbis" un Južnosahaļinskas "Sahaļinskije akuli".

Iepriekšējās četrās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru, bet iepriekšējā sezonā arī pirmoreiz pārvarēja tā pirmo kārtu, astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpjoties vēlākajai finālistei Maskavas "Krasnaja armija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!