Foto: F64
Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatam ir palikuši divi kandidāti, un viens no tiem ir pazīstamais ASV speciālists Maiks Kīnans, laikrakstam "Diena" atklājis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

"Reālākas izredzes kļūt par Latvijas izlases treneri ir Kanādas speciālistam. Ja turpmākajās dienās vienosimies par līguma detaļām, jau nedēļas beigās kanādietis varētu ierasties Rīgā uz līguma parakstīšanu," skaidrojis Lipmans.

Kanādas speciālista vārdu Kirovs pagaidām neatklāj. Viņam neesot Stenlija kausa titula kā Kīnanam, bet arī esot NHL pieredze. Abi treneri piekrītot LHF izvirzītajam noteikumam, ka būtu jāapvieno darbs valstsvienībā un U-20 izlasē.

1997./1998. gada sezonā Kīnans vadīja Vankūveras "Canucks", un tajā sezonā komandā spēlēja arī vārtsargs Artūrs Irbe. 2002./2003. gada sezonā Kīnana trenētajā Floridas "Panthers" spēlēja Sandis Ozoliņš. Pēdējais Kīnana vadītais klubs bija Kalgari "Flames".

2009. gada 22. maijā pēc diviem zaudējumiem Stenlija kausa izcīņas 1. kārtā beidzās Kīnana trenera karjera NHL. Pēdējos gadus viņš ir strādājis par televīzijas ekspertu "MSG Network" kompānijā. 1994. gadā ar "Rangers" Kīnans ieguva Stenlija kausu.

Laikraksts norāda, ka Kīnana straujais raksturs un neprognozējamākie izlēcieni hokeja aprindās ir labi zināmi, tāpēc arī Lipmans uz viņa kandidatūru raugās piesardzīgi.

Kanādas speciālista izredzes ieņemt Latvijas izlases galvenā trenera amatu ir daudz reālākas.

Jau ziņots, ka jūnija nogalē LIpmans atzina, ka uz amatu ir trīs kandidāti, viens no tiem -Rīgā dzimušais Vasilijs Tihonovs, kura tēvs ir leģendārais Krievijas hokeja treneris Viktors Tihonovs

Kā ziņots, pēc šī gada pasaules čempionāta Slovākijā LHF valde atlaida visu Latvijas izlases vadību, no saviem amatiem atbrīvojot galveno treneri Oļegu Znaroku un viņa palīgus Hariju Vītoliņu un Leonīdu Beresņevu, kā arī valstsvienības ģenerālmenedžeri Sandi Ozoliņu.

Latvijas hokeja izlase šī gada pasaules čempionātā ieņēma 13.vietu, neizpildot LHF valdes izvirzīto uzdevumu.

Znaroks Latvijas izlases galvenā trenera amatā strādāja kopš 2006.gada vasaras. Viņš un Vītoliņš strādā arī ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Maskavas "Dinamo"..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!