Šī gada 31. martā otro reizi par "Optibet" Hokeja līgas (OHL) čempioniem kļuva hokeja klubs "Mogo", kas sērijas sestajā spēlē pārspēja hokeja klubu "Kurbads", bet uzvarētāju nākamais mērķis ir šo panākumu atkārtot arī 2019./20. gada sezonā, vēsta klubs.

"Komandas mērķi vienmēr bijuši cīnīties par visaugstākajiem tituliem, un diezgan veiksmīgi tas mums arī ir izdevies. Sports ir sports, un tāpēc tas mūs aizrauj, jo ne vienmēr var paredzēt iznākumu. Bet mērķi mums ir ambiciozi un nemainīgi – nākamajā sezonā HK Mogo dosies laukumā, lai aizstāvētu savu čempionu titulu," izteicies kluba prezidents Māris Martinsons.

"Pirms pieciem gadiem veiksme nostājās mūsu pusē. Šoreiz rezultāts atbilst sērijas spēlēm, jo mēs bijām labāki četrās spēles, un uzvarējām, piemēram, spēlē, kurā "Kurbads" bija labāki. Tajā pašā laikā mēs paņēmām tās spēles, kuras bija jāpaņem. To var izdarīt tikai ar saliedētu komandu, kāda šajā sezonā bija HK "Mogo", domās par finālsēriju dalījās kluba prezidents.

Latvijas Hokeja līgas uzvarētājiem pienākas vieta Starptautiskā hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālajā kausā, kurā "Mogo" vienība jau piedalījās 2015./16. gada sezonā, pēc debijas sezonā izcīnīta Latvijas čempionu titula.

"Ikvienam spēlētājam ir gods pārstāvēt savu valsti. Protams, ka esam lepni par šo iespēju. Varēsim arī salīdzināt mūsu komandu ar citu valstu čempioniem un saprast, kā mēs izskatāmies uz cita fona. Tajā pašā laika spēlētājiem tā ir laba iespēja būt ieraudzītiem plašākā pasaulē," dalību turnīrā nākamsezon komentēja Martinsons.

2015. gada rudenī "Mogo" pārvarēja kausa izcīņas otrās kārtas grupu turnīru, bet trešajā kārtā nespēja kvalificēties finālam, visās trijās spēlēs piekāpjoties Dānijas "Herning Blue Fox", Itālijas "Asiago" un Kazahstānas "Yertis Pavlodar" vienībām.

Martinsons intervijā arī atklāja vairāk par kluba iekšieni. Komandu pērn vadīja Oļegs Sorokins, bet šosezon galvenā trenera grožus pārņēma Igors Smirnovs.

"Ja runājam par mūsu treneri, esmu apmierināts ar to darbu, ko Igors ieguldīja komandā. Es Igoru pazīstu jau sen un vienmēr esmu viņu augsti vērtējis. Igors jau pirmajā gadā aizveda mūsu komandu līdz zelta medaļām, un lielā mērā tas ir viņa nopelns – par tukšu lozi to nenosauksi," uzslavas trenerim veltīja Martinsons.

"Elvis [Želubovskis] ir komandas ģenerālmenedžeris un vienlaikus arī spēlētājs. Lielākā daļa komandas pienākumu gulstas uz viņa pleciem. Tas būtībā ir liels izaicinājums – nav viegli sēdēt divos krēslos, tomēr Elvim tas padodas. Rezultāts ir acīm redzams, tātad liels paldies par to pienākas arī Elvim," par spēlējošo komandas ģenerālmenedžeri izteicās funkcionārs, kurš vienlaikus ir Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes loceklis.

"Komanda ir kā pulksteņa mehānisms, kur atsevišķas detaļas tiek testētas gadiem. Mēs pieturamies pie pārbaudītam vērtībām. Es esmu gandarīts par hokejistu cīņassparu, atdevi laukumā. Lielāko daļu no spēlētājiem pazīstu gandrīz 20 gadus un uzticos viņiem. Turklāt kopā sasniedzam arī rezultātu – mums nav iemesla kaut ko mainīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!