Foto: F64

Hokeja skola "Rīga" sestdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta mačā nenosargāja divu vārtu pārsvaru un piedzīvoja neveiksmi pagarinājumā.

HS "Rīga" viesu lomā ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Rīgas "Dinamo".

Mača 38.minūtē, izmantojot lielo vairākumu, HS "Rīgu" vadībā izvirzīja Toms Mots. Tikmēr 49.minūtē viesu komandas pārsvaru dubultoja Kārlis Nauris Česlis.

Pēdējā pamatlaika minūtē mājiniekiem izdevās samazināt deficītu, vārtus gūstot Edijam Brahmanim, bet 11 sekundes līdz spēles laika beigām, pateicoties Patrika Zabusova cīņai vārtu priekšā, kas rezultējās vārtu guvumā, "Dinamo" panāca neizšķirtu.

Pagarinājuma ievadā "Dinamo" spēlēja vairākumā un neizmantoja to, taču tas neliedza "dinamiešiem" izcīnīt uzvaru, kad pagarinājuma trešajā minūtē uzvaru nesošos vārtus guva Georgijs Pujacs.

Tikmēr citā spēlē Rīgas "Prizma" savā laukumā ar rezultātu 10:3 (5:1, 5:1, 0:1) sagrāva "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga" vienību.

Uzvarētāju rindās ar trīs gūtiem vārtiem izcēlās Dāvis Straupe un Elvis Kaimiņš, kurš arī atdeva divas rezultatīvas piespēles, kopā tiekot pie pieciem rezultativitātes punktiem. Vēl divas ripas pretinieku vārtos raidīja Kristaps Riekstiņš, bet pa vienai reizei precīzi bija Matīss Strauss un Markuss Priedītis.

Daugavpils komandas labā vārtus guva Vadims Vabiščevičs, Renāts Vabiščevičs un Edgars Petrovs.

Pēc panākuma turnīra tabulas galvgalī ir izvirzījusies Rīgas "Dinamo" ar 18 punktiem desmit cīņās, 16 punkti astoņos mačos ir "Mogo"/LSPA komanda, bet 15 punkti deviņās spēlēs ir "Zemgale"/LLU komandai, kamēr desmit punktus deviņos mačos guvusi Hokeja skola "Rīga". Piektā ar četriem punktiem septiņās spēlēs ir Viļņas "Hockey Punks", sestajā pozīcijā ar tādu pašu bilanci ir Kauņas "City", ar četriem punktiem astoņās spēlēs seko Rīgas "Prizma", ar diviem punktiem astoņās spēlēs astotajā pozīcijā ierindojas "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga", bet pēdējā ir piecos mačos zaudējusī Elektrēnu "Energija".

Šosezon līgā spēlēs deviņas komandas – sešas no Latvijas un trīs no Lietuvas.

2021./2022. gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, sērijā ar 4-0 pieveicot līdzšinējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!