Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārā komisija savā pēdējā sēdē ar 100 latiem par viltota dokumenta iesniegšanu sodījusi HK "Ogre" treneri, kādreizējo Latvijas izlases spēlētāju Vjačeslavu Fandulu.

Trenerim sods piespriests par HK "Ogre" hokejista Toma Čakova viltotas "Vienošanās par jaunāka gadagājuma hokejista spēlēšanu vecākā vecuma grupā" iesniegšanu LHF un šā hokejista izlaišanu laukumā divās virslīgas spēlēs, liecina LHF informācija.

Par atkārtotu un regulāru Latvijas atklātā čempionāta virslīgas nolikuma un LHF disciplinārās komisijas 12. decembra lēmuma punkta neievērošanu, turpinot piedalīties virslīgas spēlēs ar dažādas krāsas biksēm un bez LHF sponsora reklāmas uz ķiveres, DHK "Latgale" sodīts ar 250 latiem.

Uz piecām spēlēm diskvalificēts "Zemgale/Jelgavas LSS" spēlētājs Jānis Auziņš, kurš tika noraidīts no laukuma līdz spēles beigām par tiesneša apvainošanu necenzētiem vārdiem virslīgas spēlē pret HS "Rīga/Prizma" 19. janvārī. Uz piecām spēlēm par īpašu rupjību diskvalificēts Ints Bikars no HK "Ogre".

Uz divām spēlēm diskvalificēts "Energija/Orakulas" spēlētājs Andrejs Židkovs par neatļautu iesaistīšanos 26. janvāra spēlē pret HS "Rīga/LSPA" uz kuru šis hokejists bija diskvalificēts, komandas treneris sodīts ar 25 latiem, bet vainīgajai komandai anulēti divi vārti ar šā spēlētāja līdzdalību, kādēļ spēles rezultāts būs nevis 5:2, bet 3:2 "Energija/Orakulas" labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!