Foto: F64

Hokeja līdzjutēji 14 vasaras sekoja līdzi Rīgas "Dinamo" sastāva komplektēšanai un mazākām vai lielākām peripetijām saistībā ar šo klubu. Tomēr šī vasara bijusi daudz karstāka hokejā, lai gan notikumiem mazāka. Runa, protams, ir par Miku Indraši, Jāni Kalniņu un Nikolaju Jelisejevu un viņu iespējamo spēlēšanu tepat kaimiņos – diktatora Vladimira Putina vadītajā agresorvalstī Krievijā.

Jebkurš sportists (nav runa tikai par hokejistiem) vai sporta darbinieks, izvēloties peļņu pie agresora Krievijā vai pie tās sabiedrotās Baltkrievijā, pārvelk svītru iespējamam nākotnes darbam Latvijas sportā. Protams, šī persona nonāks "kangara" statusā līdzjutēju acīs. Tomēr ar kaunu un negodu šāds solis var nebeigties – sportisti ir nonākuši drošības dienestu uzmanības lokā un, iespējams, pēc lielā "piķa" nopelnīšanas var nākties sēdēt uz sodīto soliņa. Un runa nav par divu minūšu noraidījumu.

Indraša līgums ir pagaidām lielākā mistika šajā hokeja vasarā. "Spartak" nedomā šo lietu tā atstāt un tiesiskā ceļā centīsies no Indraša piedzīt kompensāciju, ja viņš nepildīs noslēgto vienošanos. "Spartak" pēc epopejas sākšanās paziņojumā norādīja, ka līgums noslēgts pēc reglamenta un reģistrēts KHL. Arī tagad "Spartak" paliek pie sava un nedomā piekāpties strīdā ar Latvijas hokejistu. Indraša lietā citus komentārus publiskā telpā Maskavas klubs nav sniedzis.

Pieņemot darba piedāvājumu Krievzemē, sportists riskē ar savu brīvību, izriet no Valsts Drošības dienesta sniegtā skaidrojuma. Protams, nav teikts, ka uzreiz pēc līguma noslēgšanas sportistam draud cietumsods, bet kriminālatbildība varētu iestāties pēc atgriešanās Latvijā. Sportistu aktivitātes Austrumu virzienā jau tiek monitorētas, tādējādi pašiem atlētiem ir jārēķinās ar iespējamām sekām. Ja viens no argumentiem, dodoties peļņā uz Krieviju, bija domas par dzīvi un finansiālo nodrošinājumu pēc karjeras, tad sportistiem der aizdomāties arī par šādu savas nākotnes iespējamo pavērsiena punktu. Vai nauda ir tā vērta, lai dotos uz apsūdzēto sola?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!