Foto: F64

Hokeja skola "Rīga" (HS "Rīga") komanda sestdien šīs sezonas pēdējā "Optibet" hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta spēlē izcīnīja uzvaru un sezonu noslēdza piektajā vietā.

Rīdzinieki mājās ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) uzvarēja sīvākos konkurentus cīņā par piekto vietu Daugavpils "Dinaburgu".

Jau spēles ceturtajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Anrī Ravinskis, bet divas minūtes vēlāk 1:1 panāca Iļja Olonovs. Nepilnas četras minūtes līdz pirmā perioda beigām rīdzinieku skaitlisko vairākumu realizēja Ģirts Silkalns, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošais metiens.

Minūti līdz pamatlaika beigām Pēteris Purmalis no Martina Rodrigo Laviņa piespēles, kuram tā bija jau otrā šajā duelī, pārsvaru palielināja līdz diviem vārtiem.

Par labāko spēlētāju HS "Rīga" rindās atzina vārtsargu Kārli Mežsargu, bet Latgales komandā šo godu izpelnījās Ernests Azarevičs.

22. un 23.martā sāksies OHL izslēgšanas spēles. Pusfinālā savā starpā tiksies "Liepāja" - "Olimp"/"Venta 2002" un "Zemgale"/LLU - "Mogo"/LSPA. Finālā iekļūs tā komanda, kura pirmā izcīnīs četras uzvaras.

Fināla pirmais mačs paredzēts 7.aprīlī.

Čempionāta līderpozīcijas ar 62 punktiem 36 spēlēs ieņem "Zemgale"/LLU, tālāk ar 56 punktiem ir "Olimp"/"Venta 2002", bet "Liepāja" seko ar 45 punktiem un pirmo četrinieku ar 42 punktiem noslēdz "Mogo"/LSPA. Tālāk ar 27 punktiem ir HS "Rīga", par trim punktiem mazāk iekrājusi "Dinaburga", kamēr "Prizma"/IHS ar 16 punktiem ir septītā.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepāja".

Iepriekšējā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Iepriekšējā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!