Foto: F64
Hokeja skolas "Rīga" (HS "Rīga") hokejisti sestdien Rīgā "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē sīvā cīņā piekāpās "Liepājai".

HS "Rīga" mājās ar 4:5 (2:1, 1:3, 1:1) piekāpās "Liepājai".

Uz Dmitrija Seļutina vārtiem otrajā minūtē mājinieki pirmā perioda vidū panāca 2:1 pēc precīziem Roberta Priževoita un Aleksandra Biškina metieniem.

Otrajā periodā uz Eimanta Noreikas vārtiem viesu labā Biškins guva savus otros vārtus spēlē, panākot 3:2 mājinieku labā. Pēc tam gan vadībā pirmoreiz spēlē pēc Dovīda Laimuša un Klāva Plānica "goliem" nonāca liepājnieki - 4:3.

44.minūtē Rihards Ričards Fomins panāca 5:3 viesu labā, uz ko HS "Rīga" spēja atbildēt vien ar Riharda Liģa "golu" 50.minūtē.

Beigās rīdziniekiem nelīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju.

Liepājniekiem pa diviem punktiem (1+1) nopelnīja Plānics un Laimutis.

Vēl vienā cīņā "Mogo"/LSPA viesos sagrāva Daugavpils "Dinaburga" ar 10:0 (3:0, 2:0, 5:0).

Uzvarētāju rindās ar pieciem (1+4) rezultativitātes punktiem izcēlās Gatis Gricinskis. Laurim Bajarunam trīs (1+2) punkti, bet vēl četri sakrāja pa diviem (1+1) punktiem.

Četrus vārtus guva aizsargi.

Citā spēlē uzvaru savā laukumā pirmajā periodā nodrošināja Jelgavas "Zemgale"/LLU, kas ar 4:2 (3:0, 1:1, 0:1) apspēlēja Rīgas "Prizma".

Jau 11.minūtē rezultāts bija 3:0 mājinieku labā, bet 4:0 Jelgavas hokejisti panāca 30.minūtē.

Uzvarētājiem pa divām rezultatīvām piespēlēm sakrāja Iļja Grekovs un Rūdolfs Muraško, bet ar vārtu guvumu izcēlās Aleksandrs Novikovs, Jānis Švanenbergs, Roberts Jekimovs un Kevins Strādnieks, kamēr viesiem pa "golam" Edgara Kurmja un Kristapa Riekstiņa kontā.

Mājinieku rindās Rihards Cimermanis tika galā ar 20 viesu metieniem, kamēr pretējos vārtos Artūrs Krists Krūklītis atvairīja 41 no 45 metieniem.

Turnīra tabulā pirmo vietu ar 28 izcīnītiem punktiem 15 spēlēs ieņem "Mogo"/LSPA, bet otrajā vietā ar 26 punktiem 16 spēlēs ierindojas Jelgavas "Zemgale"/LLU, un labāko trijnieku noslēdz "Liepāja", kas 13 spēlēs izcīnījusi 16 punktus. Ceturto vietu ieņem "Olimp"/"Venta 2002" ar 12 punktiem 11 spēlēs, bet piektajā vietā ir Hokeja skola "Rīga", kas izcīnījusi deviņus punktus 14 spēlēs. Sestajā vietā ar trīs punktiem desmit mačos atrodas Rīgas "Prizma", bet Daugavpils "Dinaburga" nav izcīnījusi nevienu punktu 11 aizvadītos mačos.

Aizvadītajā sezonā OHL kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", bet regulārajā sezonā uzvaru svinēja "Zemgale"/LLU.

Pirmais Latvijas čempionāts hokejā notika pirms 90 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!