Foto: F64
Hokeja skola "Rīga" otrdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta mačā trešā perioda beigās guva divus vārtus un izbraukumā ar 4:3 (2:1, 0:1, 2:1) uzvarēja "Prizmu".

Pirmajās spēles minūtēs "Rīga" ieguva 2:0 vadību, kad pa reizei izcēlās Dāvis Orniņš un Roberts Zalāns. Tiesa, pirmās trešdaļas izskaņā Juris Bērziņš samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, turklāt otrajā periodā viņš panāca neizšķirtu.

Savukārt 52.minūtē Patriks Marcinkēvičs vairākumā jau vadībā izvirzīja "Prizmu", tomēr "Rīga" nepadevās, jo vispirms 56.minūtē Zalāns guva savus otros vārtus mačā, panākdams neizšķirtu, bet tikai 53 sekundes vēlāk uzvaras vārtus viesiem iemeta Kristaps Skrastiņš.

OHL kopvērtējumā pirmā ar 65 punktiem 28 spēlēs ir "Mogo", bet 55 punkti 30 mačos ir "Prizmai". Aiz abām vadošajām komandām ar 54 punktiem ir "Zemgale"/LLU, bet tālāk ar 52 punktiem seko "Kurbads".

Tālāk ar 41 punktu 29 mačos seko Hokeja skola "Rīga", sestā ar 33 punktiem 29 cīņās ir "Liepāja", kamēr četri punkti ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!